Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ξεκινά η επιχείρηση ανάσυρσης του μοιραίου Mirage 2000-5 στη Σκύρο

Ξεκινά η επιχείρηση ανάσυρσης του μοιραίου Mirage 2000-5 στη Σκύρο
Πρώτος στόχος η ανάσυρση του καταγραφέα πρόσκρουσης του αεροσκάφους.
Τα ξημερώματα της Πέμπτης αναμένεται να ξεκινήσει η επιχείρηση ανάσυρσης από το βυθό του καταγραφέα πρόσκρουσης και της ανέλκυσης των συντριμμιών του μοιραίου Mirage 2000-5, που συνετρίβη την Τετάρτη του Πάσχα, 9ν ν.μ. βορειανατολικά της Σκύρου, με πιλότο τον άτυχο Σμηναγό (Ι) Γεώργιο Μπαλταδώρο.
Την όλη επιχείρηση θα διεξάγει η ομάδα του Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας του ΕΛΚΕΘΕ. Την ομάδα στελεχώνουν δώδεκα επιστήμονες και τεχνικό προσωπικό που θα αναλάβουν ακόμη μια δύσκολη αποστολή.

Αποτέλεσμα εικόνας για δύτες πολεμικής αεροπορίαςΣε πρώτο χρόνο, στην οριοθετημένη περιοχή όπου η Κινητή Ομάδα Συντήρησης Θαλασσίων Εγκαταστάσεων της 206 Πτέρυγας Υποστήριξης της ΠΑ εντόπισε ηχητικό σήμα του καταγραφέα πρόσκρουσης, το εξειδικευμένο και άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό του Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας, θα προχωρήσει στη βαθυμετρία ακριβείας με βυθόμετρο πολλαπλής δέσμης. Μια διαδικασία που εκτιμάται ότι θα διαρκέσει από 24 έως 48 ώρες.

Αποτέλεσμα εικόνας για δύτες πολεμικής αεροπορίας
Θα ακολουθήσει η γεωμορφολογική αποτύπωση. Για την πραγματοποίησή της θα αξιοποιηθεί πλευρικό ηχοβολιστικό το οποίο θα σκανάρει ο,τιδήποτε βρίσκεται στον πυθμένα. Με τη χρήση του συγκεκριμένου συστήματος, δίνεται η δυνατότητα μιας ταχείας αποτύπωσης της περιοχής των ερευνών.

Αποτέλεσμα εικόνας για submersible rov
Με την ολοκλήρωση της αποτύπωσης και αφού οι επιτελείς της Π.Α. επιλέξουν τους στόχους, προφανώς με πρώτο το τμήμα του αεροσκάφους οπου βρίσκεται ένας από τους ψηφιακούς καταγραφείς, η ομάδα του Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας του ΕΛΚΕΘΕ θα καθελκύσει ένα από τα υποβρύχια οχήματα ROV που διαθέτει. Αφού τελειώσει την κοντινή καταγραφή, η επιχείρηση θα μπει στην τελική φάση της, που είναι εκείνη της ανέλκυσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης