Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αποφασίζει το ΣτΕ για το εάν η Ελλάδα μπορεί να παράσχει άσυλο στους 8 Τούρκους στρατιωτικούς

tags :
Αποφασίζει το ΣτΕ για το εάν η Ελλάδα μπορεί να παράσχει άσυλο στους 8 Τούρκους στρατιωτικούς
Εάν η απόφαση είναι θετική, τότε και οι 8 θα πρέπει να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το εάν η Ελλάδα μπορεί να παράσχει άσυλο στους 8 Τούρκους στρατιωτικούς, οι οποίοι διέφυγαν της Τουρκίας κατόπιν του αποτυχημένου στρατιωτικού πραξικοπήματος κατά του Erdogan.
Η απόφαση έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον, καθώς αν το ΣτΕ γνωμοδοτήσει θετικά, τότε και οι 8 θα πρέπει να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι.
Εάν η απόφαση είναι αρνητική, οι 8 θα παραμείνουν στην Ελλάδα υπό ειδικό καθεστώς, μια και με απόφαση του Αρείου Πάγου έχει κλείσει οριστικά το θέμα της έκδοσης τους στην Τουρκία.
Σημειώνεται ότι οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί, για την έκδοση των οποίων πιέζει με ιδιαίτερη ένταση η Άγκυρα, κρατούνται στο πλαίσιο των διοικητικών διαδικασιών για το άσυλο, κράτηση που δεν μπορεί να ξεπεράσει τους 18μήνες.
Το 18μηνο τους λήγει στα τέλη Μαΐου και όπως έχει υποστηρίξει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Στ. Κοντονής με την εκπνοή του 18μηνου θα αφεθούν ελεύθεροι.
Υπενθυμίζεται ότι το ΣτΕ καλεί να αποφασίσει αμετάκλητα για τους 8, ύστερα από τη θετική απόφαση για την χορήγηση ασύλου σε έναν εκ των οκτώ Τούρκων που προκάλεσε έφεση από την πλευρά της κυβέρνησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης