Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bank of Singapore: Υπάρχουν καλοί λόγοι για επενδύσεις στις αναδυόμενες αγορές

Bank of Singapore: Υπάρχουν καλοί λόγοι για επενδύσεις στις αναδυόμενες αγορές
Η Fed δεν θα προχωρήσει σε επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων, με αποτέλεσμα η κατάσταση που θα διαμορφωθεί να είναι διαχειρίσιμη από τις αναδυόμενες αγορές 
Αν και οι αναδυόμενες αγορές δεν φαίνεται να είναι στο καλύτερο σημείο τους, η Bank of Singapore υποστηρίζει ότι υπάρχουν καλοί λόγοι για επενδύσεις σε ομόλογα αυτών των αγορών.
Οι αυξήσεις επιτοκίων κάνουν πιο δύσκολο για τις κυβερνήσεις και τις εταιρείες των αναδυόμενων αγορών να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους, κυρίως εκείνο που είναι σε αμερικανικό δολάριο.
Αυτό θα μπορούσε να κάνει τους επενδυτές να αποσυρθούν από τις αναπτυγμένες χώρες για να αναζητήσουν υψηλότερες αποδόσεις στις ΗΠΑ.
Αλλά το story της ανάπτυξης στις αναδυόμενες αγορές είναι κάτι που δεν μπορεί να αγνοηθεί, δήλωσε στο CNBC ο Gareth Nicholson υψηλόβαθμο στέλεχος της Bank of Singapore.
«Ναι, θα υπάρχει αστάθεια, αλλά δεν πρέπει να υποτιμήσεις την ανάπτυξη στις αναδυόμενες αγορές, αυτή τη στιγμή» επεσήμανε τονίζοντας ότι οι οργανισμοί όπως η World Bank και η Asian Development Bank έχουν αυξήσει τις προβλέψεις τους για την ανάπτυξη αυτών των αγορών.
Ο Nicholson εκτίμησε ότι η Fed δεν θα προχωρήσει σε επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων κι έτσι θα δημιουργηθεί μια κατάσταση που οι αναδυόμενες αγορές θα μπορούν να διαχειριστούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης