Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΣτΕ: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο ένας από τους 8 Τούρκους αξιωματικούς

ΣτΕ: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο ένας από τους 8 Τούρκους αξιωματικούς
Το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε τη μη χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων στον Τούρκο Αξιωματικό, για τον οποίο η ελληνική πολιτεία είχε ασκήσει ένδικο μέσο, όταν του χορηγήθηκε άσυλο από την αρμόδια επιτροπή
Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους θα αφεθεί ένας εκ των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που έχουν διαφύγει στην Ελλάδα έπειτα από την απόπειρα πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016.
Συγκεκριμένα, το Ανώτατο Δικαστήριο, με πρόεδρο τον Πρόεδρο του ΣτΕ, Νικόλαο Σακελλαρίου και εισηγητή τον Δημ. Κυριλόπουλο, με την απόφαση του, «διατάσσει τη διοίκηση να μην χορηγήσει ταξιδιωτικά έγγραφα, να ορίσει ως τόπο διαμονής του συγκεκριμένη μη δημοσιοποιούμενη διεύθυνση και να του επιβάλλει την υποχρέωση να εμφανίζεται καθημερινά στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής του».
Επιπλέον το Δικαστήριο επισημαίνει, ότι οφείλει το Δημόσιο να λάβει κάθε αναγκαίο και πρόσφορο μέτρο με σκοπό την αποτελεσματική επιτήρηση και προστασία του Τούρκου αξιωματικού.
Η απόφαση έχει ισχύ ως τον Μάιο, όταν θα εκδικαστεί από το Ανώτατο Δικαστήριο η ουσία της υποθέσεως, δηλαδή θα αποφασιστεί αν θα του δοθεί ή όχι άσυλο.
Υπενθυμίζεται ότι στον επίμαχο Τούρκο αξιωματικό είχε χορηγηθεί άσυλο αλλά η σχετική απόφαση της Επιτροπής Ασύλου ανακλήθηκε προσωρινά με διαταγή της πρόεδρου Εφετών Ευγενίας Μυλωνοπούλου, μετά από αίτημα του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής.
Παράλληλα, η κυβέρνηση, πλέον της αίτησης αναστολής έχει καταθέσει και αίτηση ακύρωσης της ίδιας απόφασης της 3ης Ανεξάρτητης Αρχής Προσφυγών, η οποία θα συζητηθεί την 4η Μαΐου 2018 στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.
Πάντως, θα πρέπει να θεωρηθεί δεδομένο ότι η όποια απόφαση του ΣτΕ σχετικά με το άσυλο που θα συζητηθεί τον Μάιο (οπότε και λήγει το 18μηνο της κράτησης) θα ισχύσει και για τους υπόλοιπους επτά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης