Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Μεγάλη κινητικότητα τουρκικών μονάδων στη χερσόνησο του Τσεσμέ (video)

Μεγάλη κινητικότητα τουρκικών μονάδων στη χερσόνησο του Τσεσμέ (video)
Ξεκίνησε η προπαρασκευή της τουρκικής Διακλαδικής Άσκησης "EFES 18".
Η Διακλαδική Άσκηση "EFES 18" θα διεξαχθεί στο κύριο μέρος της στην περιοχή της Σμύρνης, από 7 έως 11 Μαΐου. Όπως αναφερεται μέχρι την ημέρα που θα ξεκινήσει η άσκηση, θα γίνει εκπαίδευση των μονάδων μαζί με τις άλλες στρατιωτικές δυνάμεις που θα λάβουν μέρος στην άσκηση. Σε κάθε περίπτωση, την 30η Απριλίου, ημερομηνία της επίσημης έναρξης της άσκησης, θα έχουν ήδη ξεκινήσει ουσιαστικές φάσεις πλήρων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων σταδιακά και κλιμακούμενα.

Οι πρώτες μονάδες που θα λάβουν μέρος στη μεγάλη τουρκική διακλαδική άσκηση έχουν ήδη αναχωρήσει για τη Σμύρνη. Ανάμεσα σε αυτές η 19η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού με έδρα το Edremit και της Φρουράς της Bergama (Περγάμου). Είναι αναμενόμενο ότι τα τουρκικά ΜΜΕ δημοσιεύουν για  ευνοήτους λόγους πολλές φωτογραφίες από την κίνησή τους.
Παράλληλα με τις φάσεις στην ξηρά  η άσκηση περιλαμβάνει και μεγαλο μέρος ασκήσεων στη θάλασσα και πλήρη αεροπορική συμμετοχή - με ανάλογο χρόνο ανάπτυξης και εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα, η Τουρκία έχει δεσμεύσει σχεδόν ολόκληρη τη χερσόνησο του Τσεσμέ, απέναντι από τη Χίο και ακριβώς δίπλα από τις Οινούσσες, για τη διεξαγωγή της άσκησης.

Έχουν δε εκδοθεί και οι αντίστοιχες ΝΟΤΑΜ B0973/18, B0977/18, B0978/18 και B0979/18, ενώ άλλες μικρότερης κλίμακας ασκήσεις θα λάβουν χώρα, το ίδιο περίπου χρονικό διάστημα σύμφωνα με αντίστοιχες ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε η Τουρκία. Ορισμένα πλοία έχουν ήδη αρχίσει να προσεγγίζουν την περιοχή.
Όπως έχει καταγραφεί και από τον φακό του παρατηρητή Aegean Hawk, τα τελευταία 24ωρα από το στενό της Χίου έχουν περάσει περισσότερα από δέκα αρματαγωγά, μεταξύ αυτών ένα της νεότευκτης κλάσης «Bayraktar», αποβατικά σκάφη διαφόρων κλάσεων, 3 ακτοφυλακιδες SG ,1 περιπολικό AY, 1 ρυμουλκό και 1 φραγματοθέτιδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης