Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Πλας (ΤΥΠΕΤ): Ενώνουμε δυνάμεις στον καιρό των προκλήσεων βάζουμε το plus στην επίλυση των προβλημάτων

Πλας (ΤΥΠΕΤ): Ενώνουμε δυνάμεις στον καιρό των προκλήσεων βάζουμε το plus στην επίλυση των προβλημάτων
Αν ο συνδικαλισμός έχει νόημα, είναι για να δίνει λύσεις στα πραγματικά ζητήματα των εργαζομένων.
Στην Ελλάδα της κρίσης, όποιος ισχυρίστηκε ότι μπορεί μόνος να αντιμετωπίσει με μαγικά ραβδιά την καταιγίδα που μας πλήττει απέτυχε και διαψεύστηκε από τις εξελίξεις.
Στην Εθνική Τράπεζα έχουμε δομήσει τις ζωές μας γύρω από συλλογικούς θεσμούς.
Η στήριξη στην πράξη αυτών των θεσμών απαιτεί ενδιαφέρον, συμμετοχή και ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ.
Γιατί κανείς δεν μπορεί μόνος στην κρίση. Αλλά ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.
Το επιτυχημένο για τους εργαζόμενους μοντέλο συλλογικότητας στην Εθνική Τράπεζα εκφράστηκε και εκφράζεται από την ΔΗ.ΣΥ.Ε., η οποία -συγκεντρώνοντας τη στήριξη των πιο δημιουργικών δυνάμεων του εργασιακού μας χώρου- επιχειρεί να δώσει απαντήσεις στις προκλήσεις των καιρών στοχεύοντας στις λύσεις και στα βέλτιστα αποτελέσματα.
Με διάθεση προσφοράς και συμβολής στην κατεύθυνση αυτή, οι υπογράφοντες αυτό το κείμενο ενώνουμε τις δυνάμεις μας και συμπαρατασσόμαστε ως συνεργαζόμενοι υποψήφιοι στο μεγάλο ψηφοδέλτιο της ΔΗ.ΣΥ.Ε. ενόψει των επερχόμενων πολύ κρίσιμων εκλογών του Σ.Υ.Ε.Τ.Ε.
Η σοβαρότητα και η συνθετότητα των προκλήσεων δεν αφήνουν περιθώριο για πολυδιάσπαση των δυνάμεων μας.
Η εισβολή της νέας ψηφιακής εποχής στο Τραπεζικό Σύστημα, οι επιπτώσεις του φαινομένου στην απασχόληση και τα τεράστια παράλληλα ζητήματα που καλούμαστε να διαχειριστούμε γύρω από τους συλλογικούς μας θεσμούς όπως το ΤΥΠΕΤ, ο ΛΕΠΕΤΕ και το ΤΑΠΕΤΕ απαιτούν ΕΝΟΤΗΤΑ.
Γνωρίζοντας τις δυνατότητές μας, συμπαρατασσόμαστε στο κοινό όραμα και προσθέτουμε την τόλμη της δικής μας δράσης, όπως την έχουμε αποδείξει όλα τα τελευταία χρόνια στο ΤΥΠΕΤ και στο ΤΑΠΕΤΕ, όπου η συνεργασία μας με τις δυνάμεις της ΔΗ.ΣΥ.Ε. δοκιμάστηκε στην πράξη και υπήρξε έντιμη και αποτελεσματική. Με την ΔΗ.ΣΥ.Ε. μάς συνδέουν η αποφασιστικότητα, η αφοσίωση στην υπηρέτηση κοινών στόχων και η εργατικότητα. Έχουμε συμφωνήσει στην πράξη -μέσα και από δύσκολες αποφάσεις- ότι υπηρετούμε το συλλογικό καλό και το συμφέρον των πολλών.
Αν και προέκυψε από διαφορετικές παραταξιακές διαδρομές, ΗΔΗ η συνεργασία μας στην πράξη έχει αποφέρει καρπούς:

•    ΣΤΟ ΤΥΠΕΤ υλοποιούμε ΜΑΖΙ ένα τριετές Στρατηγικό Σχέδιο Δράσης με τολμηρές τομές και απαιτούμενες αλλαγές για τη βιωσιμότητα και την περαιτέρω ανάπτυξή του.
•    ΣΤΟ ΕΦΑΠΑΞ διασφαλίσαμε ΜΑΖΙ το προηγούμενο διάστημα τη ρευστότητα, τη βιωσιμότητα και την ομαλή πορεία του Ταμείου Αυτασφάλειας, φέρνοντας εξαιρετικά για τους εργαζόμενους αποτελέσματα στις συστηματικές και επίμονες διαπραγματεύσεις με τη Διοίκηση της Τράπεζας.

ΤΩΡΑ ΞΕΡΟΥΜΕ:
Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΦΕΡΝΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.
ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΜΑΣ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ!

Έχοντας εμπιστοσύνη σε όλους εσάς που μας στηρίξατε στις πρόσφατες εκλογές του ΤΥΠΕΤ, συμπαρατασσόμαστε με την ΔΗ.ΣΥ.Ε. γιατί θέλουμε:
•    να υπερασπιστούμε με αξιοπρέπεια τους θεσμούς που κατοχυρώνουν τη διαφάνεια, την αξιοκρατία, τη δικαιοσύνη και τις ίσες ευκαιρίες για όλους, αποδεχόμενοι τις θεμελιακές αρχές και τις ηθικές αξίες της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης
•    να παλέψουμε μέσα από σκληρή δουλειά και δημιουργική σύνθεση για ένα διαφανές σύστημα, με πλήρη λογοδοσία και μακριά από πελατειακά στερεότυπα
•    να αγωνιστούμε για να κρατήσουμε όσα καλώς έχουμε δομήσει αλλά και -όπου απαιτείται- να περάσουμε ένα ισχυρό μήνυμα αλλαγής νοοτροπίας: στον Σ.Υ.Ε.Τ.Ε., στο Τ.Υ.Π.Ε.Τ. αλλά και παντού στην Εθνική Τράπεζα
•    να συμβάλλουμε στη δημιουργία ενός κραταιού Ταμείου Υγείας, που θα έχει τη δυνατότητα να πατάει δυνατά στα πόδια του και να στέκεται δίπλα στην ανάγκη κάθε ασφαλισμένου
•    να δημιουργήσουμε ένα μακρόπνοο Ταμείο Αυτασφάλειας που δε θα ξανακινδυνεύσει.
ΜΑΖΙ με την ΔΗ.ΣΥ.Ε. αγωνιζόμαστε για:
•    Αξιοπρέπεια στην εργασία
•    Αξιοπρέπεια στην περίθαλψη
•    Αξιοπρέπεια στη σύνταξη
•    Ισχυρή Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση
•    Αποκατάσταση των απωλειών
•    Εφαρμογή και υπεράσπιση του δημοκρατικού Κανονισμού Εργασίας μας
•    Τήρηση του ωραρίου και της εργασιακής νομοθεσίας
•    Επαναξιολόγηση των όρων δανειακής χρηματοδότησης του προσωπικού

Αγαπητές-Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Όσο καλές κι αν είναι οι μονάδες, οι ομάδες κερδίζουν τα πρωταθλήματα.
Ο Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. χρειάζεται σήμερα την καλύτερη ομάδα για να αντιμετωπίσει τις δύσκολες προκλήσεις της επόμενης τριετίας. Και αυτή η ομάδα είναι η ΔΗ.ΣΥ.Ε., το έχει αποδείξει.
Εμείς διαθέτουμε τις δυνάμεις μας σε αυτή τη δυνατή ομάδα, έχοντας αποδείξει πως στις κρίσιμες στιγμές είμαστε πρόθυμοι να δράσουμε και ικανοί να φέρουμε σε πέρας αυτό που αναλαμβάνουμε.
Με αίσθημα ευθύνης, ειλικρίνειας και σεβασμού καταθέτουμε μέσα από τις τάξεις του ψηφοδελτίου της ΔΗ.ΣΥ.Ε. το πάθος μας για όλο και καλύτερη εκπροσώπηση των εργαζομένων και σας καλούμε να δώσετε ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ σε μια επιλογή ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ που ΠΡΟΩΘΕΙ ΛΥΣΕΙΣ.

Οι υπογράφοντες
Δημήτριος Πλας (ΤΥΠΕΤ)
Παναγιώτα Τριπερίνα (Δ/νση Συναλλακτικής Τραπεζ.)
Ευσταθία Καπετάνη (Κατάστημα Θηβών)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης