Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Cosmote History: Τα επαγγέλματα που χάθηκαν στη «Μηχανή του Χρόνου»

tags :
Cosmote History: Τα επαγγέλματα που χάθηκαν στη «Μηχανή του Χρόνου»
Η «Μηχανή του Χρόνου» προβάλλεται κάθε Δευτέρα στις 21.00 και σε επανάληψη κάθε Κυριακή στις 17.00, στο COSMOTE HISTORY HD
Η «Μηχανή του Χρόνου» με τον Χρίστο Βασιλόπουλο, επιστρέφει τη Δευτέρα 23 Απριλίου, με νέο επεισόδιο στο COSMOTE HISTORY HD και μας παρουσιάζει μέσα από τον ελληνικό κινηματογράφο, επαγγέλματα που χάθηκαν ή μεταλλάχθηκαν με το πέρασμα του χρόνου (21.00).
Η εκπομπή περιγράφει τη μετάβαση από τον αμαξά στον ταξιτζή και από τον πλανόδιο παντοπώλη στον καταστηματάρχη, και εστιάζει σε επαγγέλματα που αποτελούν πλέον παρελθόν, όπως ο λούστρος και ο θυρωρός.
Μέσα από συνεντεύξεις με ειδικούς, αναλύονται, επίσης, οι κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες που συνετέλεσαν στην μετεξέλιξη των επαγγελμάτων, ενώ παράλληλα, μέσα από τον σχολιασμό χαρακτηριστικών κινηματογραφικών σκηνών, θίγονται σημαντικά θέματα, όπως η παιδική εργασία.
Η «Μηχανή του Χρόνου» αναδεικνύει, επίσης, πώς οι ταινίες της εποχής προέβαλαν μια εξιδανικευμένη εικόνα της ελληνικής κοινωνίας, αλλά και ποια θέση κατείχαν οι γυναίκες σε αυτή.
Στην εκπομπή μεταξύ άλλων μιλούν: Αννα Λυδάκη- καθηγήτρια κοινωνιολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Άρης Μαλανδράκης- δημοσιογράφος, Γιώργος Κωνσταντίνου- ηθοποιός, Γιάννης Βογιατζής- ηθοποιός.
Η «Μηχανή του Χρόνου» προβάλλεται κάθε Δευτέρα στις 21.00 και σε επανάληψη κάθε Κυριακή στις 17.00, στο COSMOTE HISTORY HD.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης