Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Βροχή εμπρηστικών δηλώσεων από Άγκυρα κατά Ελλάδας: Είστε παράδεισος πραξικοπηματιών

Βροχή εμπρηστικών δηλώσεων από Άγκυρα κατά Ελλάδας: Είστε παράδεισος πραξικοπηματιών
Ο Τούρκος πρωθυπουργός, Binali Yildirim, δήλωσε, αναφερόμενος στους 8 Τούρκους αξιωματικούς, ότι «οι εχθροί της Τουρκίας είναι και εχθροί της Ελλάδας»
Για υπόθαλψη πραξικοπηματιών κατηγορεί την Ελλάδα η Άγκυρα με αφορμή την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σύμφωνα με την οποία ο ένας εκ των οκτώ Τούρκων αξιωματικών -οι οποίοι διέφυγαν στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016- θα κρατείται σε άγνωστο φυλασσόμενο μέρος.
Μάλιστα, οι Τούρκοι αξιωματούχοι βάζουν στο στόχαστρο τους τον Πάνο Καμμένο και τον Σταύρο Κοντονή, ενώ στέλνουν κι ένα μήνυμα περί... δικαιοσύνης.
«Μπροστά σε αυτή την εικόνα, κανείς δεν μπορεί να μας μιλάει εμάς για δικαιοσύνη» σχολίασε ο υπουργός Ε.Ε. της Τουρκίας, Omer Celik, ενώ ο Τούρκος πρωθυπουργός, Binali Yildirim, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι είναι απαράδεκτο να προστατεύονται από την Ελλάδα, οι άνθρωποι που συμμετείχαν στο πραξικόπημα.
Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, που κατηγορούσε την Ελλάδα για προστασία πραξικοπηματιών.
Κι όλα αυτά τη στιγμή που η τουρκική δικαιοσύνη δεν έχει απαγγείλει κατηγορίες για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που παραμένουν κρατούμενοι στις φυλακές της Αδριανούπολης από την 1η Μαρτίου του 2018.

Yildirim: Η Ελλάδα είναι ασφαλές λιμάνι για πραξικοπηματίες

«Οι εχθροί της Τουρκίας είναι και εχθροί της Ελλάδας» δήλωσε σήμερα (20/4/2018) ο Τούρκος πρωθυπουργός, Binali Yildirim, επισημαίνοντας ότι «βλέπουν την Ελλάδα ως ασφαλές λιμάνι» και ότι η Ελλάδα είναι παράδεισος πραξικοπηματιών.
Παράλληλα, επεσήμανε ότι «η στάση της Ελλάδας καταστρέφει τους δεσμούς».

Celik: Μην μιλάτε σε εμάς για δικαιοσύνη

Στο ίδιο μήκος κύματος είχαν κινηθεί λίγα λεπτά νωρίτερα, ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκής Ένωσης, Omer Celik, αλλά και το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.
Ειδικότερα, ο Celik με αναρτήσεις του στο twitter αναφέρει ότι «Η Ελλάδα, ένα μέλος της Ε.Ε., φαίνεται να προστατεύει ανοιχτά τα μέλη της οργάνωσης FETO, που συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία.
Αντί να τους απελευθερώνει, αυτό που καταλαβαίνουμε πια είναι ότι τους ''ενθαρρύνει'' κιόλας.
Ο Celik αναφέρεται και με ακόμη πιο σκληρά λόγια στην Ελλάδα, χαρακτηρίζοντάς τη μάλιστα ‘συνένοχη’ στο έγκλημα.
«Το πραξικόπημα θεωρείται το πιο ιταμό, το πιο απάνθρωπο έγκλημα.
Με το να προστατεύει αυτούς τους τρομοκράτες, γίνεται συνένοχος (η Ελλάδα).
Ακόμη περισσότερο, έχει καταστεί ένα κράτος που επιβραβεύει πραξικοπηματίες, αφήνοντάς τους ελεύθερους» επισημαίνεται χαρακτηριστικά.
O Celik αναφέρθηκε και στον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή.
«Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Ελλάδας, που άρχισε να συναγωνίζεται τον υπουργό Άμυνας, πριν από λίγες ημέρες είχε ανακοινώσει ότι θα αφεθούν ελεύθεροι οι πραξικοπηματίες.
Πρόκειται για ακόμη πιο προκλητική ενέργεια και από αυτές του υπουργού Άμυνας» επεσήμανε χαρακτηριστικά.
Ο ίδιος συνέχισε επισημαίνοντας «μπροστά σε αυτή την εικόνα, κανείς δεν μπορεί να μας μιλάει εμάς για δικαιοσύνη.
Αυτό, μόνο δικαιοσύνη δεν είναι.
Το παγκόσμιο Δίκαιο δεν προστατεύει πραξικοπηματίες.
Η Ελλάδα καταπατάει το Δίκαιο, για να προστατεύσει πραξικοπηματίες.
Το Δίκαιο έχει γίνει όμηρός της, για να προστατεύσει τους πραξικοπηματίες.
Η Ελλάδα, που συμπεριφέρεται άδικα σε κάθε επίπεδο, αρέσκεται να κάνει αναφορές τύπου ‘Διεθνές Δίκαιο’ και ‘σχέσεις καλής γειτονίας'.
Δεν δίνει όμως καμία σημασία όταν ενθαρρύνει και προστατεύει πραξικοπηματίες».

Η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών

Για «προστασία πραξικοπηματιών» κατηγορεί η Άγκυρα την Ελλάδα στον απόηχο της απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με την οποία ο ένας εκ των οκτώ Τούρκων αξιωματικών θα κρατείται σε άγνωστο φυλασσόμενο μέρος.
Πιο αναλυτικά ολόκληρη ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ είναι η εξής:
«Χθες (19 Απριλίου), πληροφορηθήκαμε ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε να απελευθερώσει τον Suleyman Özkaynakçı, έναν από τους οκτώ που ζήτησαν άσυλο από την Ελλάδα, οι οποίοι συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου.
Παρά το γεγονός ότι απελευθερώθηκε υπό αυστηρή επιτήρηση, η απόφαση αυτή έδειξε για μία ακόμη φορά ότι δεν ελήφθησαν οι απαραίτητες προφυλάξεις όσον αφορά έναν προδότη που συμμετείχε στην απόπειρα πραξικοπήματος και για άλλη μια φορά ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που προστάτευε και προστατεύει τους πραξικοπηματίες.
Επιπλέον, οι ελληνικές αρχές πιέζονται να ανακοινώσουν ότι άλλοι που συμμετείχαν στο πραξικόπημα θα απελευθερωθούν τις επόμενες ημέρες. Αυτό δεν μπορεί να εξηγηθεί ως μια απλή εφαρμογή της διάρκειας της κράτησης, όπως υποστηρίζουν οι ελληνικές αρχές.
Η ελληνική δικαιοσύνη έθεσε τις βάσεις για ένα τέτοιο αποτέλεσμα που έβλαψε τη συνείδηση των πολιτών, απορρίπτοντας επανειλημμένα τον επαναπατρισμό των πραξικοπηματιών ενάντια στη δημοκρατία στη χώρα μας.
Παραμένουμε δεσμευμένοι στον επαναπατρισμό πραξικοπηματιών και της κρίσης τους στη χώρα μας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης