Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Για το γκουβέρνο... - Ποιος τελικά χαράσσει πολιτική στη ΝΔ και το ετερόκλητο σχήμα

Για το γκουβέρνο... - Ποιος τελικά χαράσσει πολιτική στη ΝΔ και το ετερόκλητο σχήμα
Ποιος χαράσσει πολιτική στη ΝΔ; Πάντως όχι οι εκλεγμένοι βουλευτές και τομεάρχες του κόμματος.

Συναντήθηκαν σε ουδέτερο έδαφος, σε γνωστό γαλλικό εστιατόριο των Αθηνών, έφαγαν τα café de Paris φιλέτα τους, και έκαναν συγκρουόμενες διαρροές σε διαφορετικά μέσα ενημέρωσης.
Ο λόγος για το ραντεβού του πρώην προέδρου της ΝΔ, Βαγγέλη Μειμαράκη με τον διάδοχό του, Κυριάκο Μητσοτάκη.
Το ότι ο ένας περίμενε κάτι αλλά δεν το ζήτησε για να μην το αρνηθεί ο αρχηγός και στην συνέχεια το διαρρεύσει και ο άλλος δεν το πρότεινε καν–εν προκειμένω θέση στο Επικρατείας για τον Βαγγέλη Μειμαράκη-, είναι το λιγότερο.
Οι δύο δεν κατάφεραν να συνεννοηθούν ούτε για το πως θα διαχειριστούν το ραντεβού τους και το χάσμα στη ΝΔ παραμένει και βαθαίνει.
Ο Κώστας Καραμανλής - ο οποίος θεωρεί ότι αφού κέρδισε την ηγεσία, όπως την κέρδισε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να έχει την ευκαιρία του-, παρακολουθεί και ενίοτε γελάει με τον χαρακτηριστικό σε όσους τον γνωρίζουν τρόπο του, όταν τον ενημερώνουν για τα χτυπήματα του Αντώναρου.
Ο Αντώνης Σαμαράς παρακολουθεί τα πολιτικά πράγματα και τηλεφωνεί τακτικά για να υποβάλλει αν όχι να επιβάλλει την γραμμή του στον Κυριάκο Μητσοτάκη, όταν δεν την εκφράζει με δημόσιες παρεμβάσεις του.
Και για να γίνει πιο λαϊκή η γραμμή, αναλαμβάνει ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος επί ΝΔ και επί πολλά έτη στενός συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή, διεγράφη όταν τόλμησε να ασκήσει κριτική στον Άδωνη Γεωργιάδη και να ζητήσει έστω  την απομάκρυνσή του από την θέση του αντιπροέδρου.
Παρομοίως και μία ακόμη βουλευτής, η Κατερίνα Παπακώστα.
Οι δύο τους συνεννοούνται για το πως θα εκφράσουν την καραμανλική ΝΔ που δεινοπαθεί στα χέρια των Μητσοτάκη-Σαμαρά-Γεωργιάδη.
Εν τω μεταξύ ένας λοχαγός από τα παλιά, ο Σάββας Τσιτουρίδης, τα χώνει στον Κώστα Καραμανλή το νεότερο και μαζί με άλλα στελέχη ετοιμάζουν κίνηση για να εκφράσουν εκείνοι τον καραμανλισμό.
Δύο σώγαμπροι όπως τους χαρακτηρίζουν τα παλαιά στελέχη της ΝΔ, ο Τάκης Θεοδωρικάκος, παλιός γραμματέας της ΚΝΕ και συνεργάτης του Λαλιώτη, και η Μαρία Σπυράκη, με μακρά διαδρομή που ξεκίνησε από το παλιό ΠΑΣΟΚ για να συνεχιστεί στο σημιτικό και εν συνεχεία στην καραμανλική ΝΔ για να γίνει ευρωβουλευτής επί Σαμαρά, κρατούν τα κλειδιά της Πειραιώς.
Αφού εξωπέταξαν πρώτα τον άλλοτε πιο στενό συνεργάτη του προέδρου, τον Μακάριο Λαζαρίδη και προσφάτως τον διευθυντή του γραφείου του Μιχάλη Μπεκίρη, μετά από φήμες για προσωπικά παιχνίδια και κακή συμπεριφορά προς τους βουλευτές.
Ποιος χαράσσει πολιτική στη ΝΔ; Πάντως όχι οι εκλεγμένοι βουλευτές και τομεάρχες του κόμματος.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν κάνει καν συσκέψεις μαζί τους για να τους συμβουλευτεί και να του καταθέσουν τις προτάσεις τους.
Κάτι που έστω έκανε ο Αντώνης Σαμαράς και πολύ περισσότερο ο Κώστας Καραμανλής που είχε φροντίσει η ομάδα των στενών συνεργατών του να είναι πρώτης γραμμής στελέχη –Σουφλιάς, Σιούφας, Παυλόπουλος, Μειμαράκης με μόνη εξαίρεση τον εκάστοτε εκπρόσωπό του-, νομιμοποιημένοι και στην λαική βούληση αλλά και από τις κομματικές διαδικασίες. Οι φήμες λένε ότι εκτός από τον Θεοδωρικάκο και την Σπυράκη, ο κ. Μητσοτάκης συμβουλεύεται ένα εξωθεσμικό κύκλο προσώπων, γνωστών του από το Κολλέγιο και φυσικά τον εκ Κερκύρας Γεωργιάδη που παραμένει από τους πιο κοντινούς του.
Οι βουλευτές της ΝΔ, αναφερόμενοι άλλοι στον Αντώνη Σαμαρά και άλλοι στον Κώστα Καραμανλή παρακολουθούν το μητρώο στελεχών ωσάν η ΝΔ να είναι ΑΕ και κινούνται μεταξύ γέλιου και οργής ενώ λένε «ας έλθουν τα κολεγιόπαιδα στο Περιστέρι και στο Μενίδι να μαζέψουν ψήφους».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προτιμούσε την παλιά φρουρά, Μειμαράκης, Καραμανλής, Σαμαράς, Ντόρα, εκτός για να φτιάξει το δικό του καθαρό κόμμα, με τα νέα στελέχη που θα υλοποιήσουν το νεοφιλελεύθερο μεταρρυθμιστικό του πρόγραμμα.
Τι συνδέει το ετερόκλητο αυτό πολιτικό και ανθρώπινο δυναμικό;
Μα η προοπτική της εξουσίας, το γκουβέρνο που έλεγε και ένας παλιός δεξιός εκδότης.
Και εν τω μεταξύ  το αντί-ΣΥΡΙΖΑ μένος, που δεν είναι απλώς παράλογο αλλά πλέον αντιαισθητικό.
Γι αυτό και όποιος δεν πάρει τις πληροφορίες στο μαξιλάρι του, για να εξαργυρώσει την σιωπή του στο μέλλον είναι δούρειος ίππος της Κουμουνδούρου.

Σπύρος Γκουτζάνης
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης