Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οι αλλαγές στην τοπική αυτοδιοίκηση και το αναπτυξιακό σχέδιο της χώρας στο μικροσκόπιο της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ

Οι αλλαγές στην τοπική αυτοδιοίκηση και το αναπτυξιακό σχέδιο της χώρας στο μικροσκόπιο της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ
Η συνεδρίαση έγινε στον απόηχο της αυστηρής κριτικής της τάσης των 53+ για τους χειρισμούς των ελληνοτουρκικών και ειδικότερα τη στάση του υπουργού Άμυνας
(upd) Οι αλλαγές στην τοπική αυτοδιοίκηση και το αναπτυξιακό σχέδιο της χώρας βρέθηκαν στο μικροσκόπιο της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.
Παρουσία του πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Τσίπρα, η συνεδρίαση επικεντρώθηκε στις αλλαγές που αφορούν στην τοπική αυτοδιοίκηση και οι οποίες μάλιστα, θα απασχολήσουν και την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ μέσα στο πρώτο 20ήμερο του Μαΐου, στο πλαίσιο της οποίας θα εξεταστεί και η συνολική στρατηγική για τη μεταμνημονιακή εποχή της χώρας.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι παρουσιάστηκε από τον υπουργό Εσωτερικών,  Π. Σκουρλέτη, η μεταρρύθμιστική τομή στην τοπική αυτοδιοίκηση «Κλεισθένης», που πρόκειται να δοθεί στη δημοσιότητα στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.
Σε ό,τι αφορά το αναπτυξιακό σχέδιο της χώρας, το οποίο θα παρουσιάσει ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Τσακαλωτος στο Eurogroup που θα γίνει στις 27 Απριλίου, την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ενημέρωσε σχετικά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης,  Α. Χαρίτσης.

Νωρίτερα το bankingnews έγραφε:

Σε εξέλιξη είναι η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία εξετάζει το αναπτυξιακό στρατηγικό σχέδιο, το οποίο θα παρουσιαστεί στο επικείμενο Eurogroup και την μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η συνεδρίαση έρχεται στον απόηχο της αυστηρής κριτικής της τάσης των 53+ για τους χειρισμούς των ελληνοτουρκικών και ειδικότερα τη στάση του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, αλλά και της επισήμανσής τους ότι «η έξοδος από το “μνημονιακό” πρόγραμμα και το “μετά”, σε συνθήκες νεοφιλελεύθερης κυριαρχίας στην Ε.Ε., δεν θα είναι μια εύκολη υπόθεση, θα είναι δρόμος με συνεχή εμπόδια».
Σε κείμενο τους που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα commonality.gr, η οποία απηχεί τις απόψεις της συγκεκριμένης ιδεολογικής τάσης, οι «53+» έκαναν λόγο για «ερασιτεχνισμούς, επιπολαιότητες, πρακτικές παλαιάς κοπής, πολεμική ορολογία, γραφικότητες, όπου δεν θα δίναμε σημασία, αν δεν ήταν στην παρούσα φάση επικίνδυνες, δεν έχουν σχέση με τη δική μας αριστερά, και επιπλέον θέτουν το όριο αντοχής των πολιτικών μας συμμαχιών».
Στις 13:45 έφτασε στα γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου και ο πρωθυπουργός. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης