Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

«Τρέχει» η Intrakat - Πέφτουν οι υπογραφές και για νέο έργο 150 εκατ ευρώ

tags :
«Τρέχει» η Intrakat - Πέφτουν οι υπογραφές και για νέο έργο 150 εκατ ευρώ
Μέχρι τον Ιούνιο 2018 η υπογραφή της σύμβασης.
Με ένα νέο μεγάλο έργο που ανεβάζει το ανεκτέλεστο υπόλοιπο των υπογεγραμμένων συμβάσεων της στα 800 εκατ ευρώ, η Intrakat αναδεικνύεται ισχυρός παίκτης στον κλάδο των κατασκευών.
Μάλιστα μέχρι το Σεπτέμβριο η εταιρεία θα προσθέσει στο χαρτοφυλάκιο της ένα ακόμη έργο ύψους 150 εκατ ευρώ, η σύμβαση του οποίου αναμένεται να υπογραφεί μέσα στο καλοκαίρι και τα έργα να ξεκινήσουν το Σεπτέμβριο.
Πρόκειται για την κατασκευή της Σιδηροδρομικής Σήραγγας των Σεπολίων, στην οποία μειοδότησε η εταιρεία δίνοντας έκπτωση 45,71%.
Το έργο χρηματοδοτείται από τον ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Συνδέοντας την Ευρώπη» (Connecting Europe Facility – CEF και αφορά την κατασκευή της υπόγειας τετραπλής σιδηροδρομικής γραμμής στην περιοχή των Σεπολίων.
Πρόκειται για τη μερική υπογειοποίηση της γραμμής του τρένου στα Σεπόλια, η κατασκευή της θα μειώσει σημαντικά τον αριθμό των ατυχημάτων, θα ελαφρύνει τον κυκλοφοριακό φόρτο ενώ παράλληλα θα δημιουργηθούν χώροι πρασίνου σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή.
Ειδικότερα το έργο, το οποίο είναι το μεγαλύτερο σιδηροδρομικό έργο υποδομής που δημοπρατήθηκε την τελευταία 3ετία, αφορά στην ουσία σήραγγα συνολικού μήκους 2,36 χλμ.
Με την ολοκλήρωση του έργου – συνολική διάρκεια 88 μήνες- από το σταθμό της Αθήνας μέχρι τις Τρεις Γέφυρες, θα υπάρχει τετραπλός υπόγειος σιδηρόδρομος που θα εξυπηρετεί τα υπεραστικά και προαστιακά τρένα, ενώ στην επιφάνεια οι σημερινές γραμμές και οι επικίνδυνες ισόπεδες διαβάσεις θα μετατραπούν σε χώρους πρασίνου και αναψυχής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης