Τελευταία Νέα
Πολιτική

Νέος γύρος συναντήσεων για το Σκοπιανό – Συνάντηση Κοτζιά με Nimetz, Dimitrov στις 25/4

Νέος γύρος συναντήσεων για το Σκοπιανό – Συνάντηση Κοτζιά με Nimetz, Dimitrov στις 25/4
Μπαράζ επαφών Κοτζιά – Dimitrov το πρώτο 15νθημερο του Μαΐου
Διαδοχικές επαφές θα έχουν από αυτήν την εβδομάδα έως το πρώτο 15νθημερο του Μαίου ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Κοτζιάς και ο Σκοπιανός ομόλογος του N. Dimitrov σε μια προσπάθεια εύρεσης λύσης για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.
Συγκεκριμένα, η αρχή θα γίνει από αυτήν την εβδομάδα και συγκεκριμένα την Τετάρτη 25 Απριλίου, όταν και ο κ.Κοτζιάς θα βρεθεί στη Βιέννη όπου θα έχει το μεσημέρι γεύμα εργασίας με τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ για το θέμα της ΠΓΔΜ, M. Nimetz και το βράδυ συνάντηση με τον κ.Dimitrov.
Κοτζιάς και Dimitrov θα συναντηθούν εκ νέου στη Θεσσαλονίκη στις 3 και 4 Μαΐου αλλά και στο Λαύριο, 11 και 12 Μαΐου.
Πάντως, ο Έλληνας ΥΠΕΞ έχει διαμηνύσει ότι η ελληνική πλευρά καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την εύρεση λύσης, υπογραμμίζοντας πως πλέον εναπόκειται και στην πλευρά της ΠΓΔΜ να κάνει τις δέουσες κινήσεις προς αυτήν την κατεύθυνση.
Σημειώνεται πως ο κ.Κοτζιάς θα συναντηθεί την Πέμπτη 26/4 στις Βρυξέλλες με τον γ.γ. του ΝΑΤΟ, J. Stoltenberg, με τον οποίο και θα συζητήσει τόσο το θέμα των Σκοπίων όσο και τα ελληνοτουρκικά προβλήματα στο Αιγαίο αλλά και σχετικά με την κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης