Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Guardian: Έξαλλη η Ελλάδα απέρριψε την πρόταση του Erdogan για ανταλλαγή των 2 Ελλήνων στρατιωτικών

Guardian: Έξαλλη η Ελλάδα απέρριψε την πρόταση του Erdogan για ανταλλαγή των 2 Ελλήνων στρατιωτικών
Gurdian: Έξαλλη η Ελλάδα απέρριψε την πρόταση του Erdogan για ανταλλαγή των 2 Ελλήνων στρατιωτικών
Στην πρόταση του Τούρκου προέδρου, Recep Tayyip Erdogan, για ανταλλαγή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που βρίσκονται στην Ελλάδα αναφέρεται ο Guardian, σχολιάζοντας ότι η Άγκυρα προκάλεσε την οργή της Αθήνας με την πρόταση του.
«Λίγες μέρες μετά την προκήρυξη πρόωρων εκλογών, ο Erdogan έθεσε το ενδεχόμενο μιας συμφωνίας ανταλλαγής, λέγοντας ότι η Άγκυρα θα μπορούσε να επιστρέψει τους στρατιώτες εάν η Αθήνα εκδώσει πρώτα τους 8 αξιωματικούς.
''Εάν μας παραδοθούν, θα σκεφτούμε το αίτημα της Ελλάδας'', δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος στο ΝΤV το Σαββατοκύριακο, συνδέοντας -για πρώτη φορά δημοσίως- τις δύο υποθέσεις» επισημαίνεται στο δημοσίευμα.
Ωστόσο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, απέρριψε την προσφορά ενώ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, δήλωσε ότι αυτό αποτελεί ακόμα μία απόδειξη ότι οι δύο άνδρες (σσ. οι οποίοι κρατούνται από την 1η Μαρτίου του 2018 στις φυλακές της Αδριανούπολης) είναι όμηροι.
«Οι εντάσεις μεταξύ των δύο συμμάχων του ΝΑΤΟ έχουν αυξηθεί δραματικά τους τελευταίους μήνες με διαμάχες για τα νησιά και τον εναέριο χώρο στο Αιγαίο.
Την τελευταία εβδομάδα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζήτησε από την Τουρκία να απελευθερώσεις τους Έλληνες στρατιωτικούς.
Σε ένα ψήφισμα που εγκρίθηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία, οι Ευρωβουλευτές είπαν παρόμοια περιστατικά στο παρελθόν είχαν διευθετηθεί επί τόπου από τις στρατιωτικές αρχές και στις δύο πλευρές των συνόρων που χωρίζουν τις δύο χώρες» καταλήγει το ίδιο δημοσίευμα.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης