Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Σήμερα η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ για τα F-16 (update)

Σήμερα η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ για τα F-16 (update)
Tυχόν περαιτέρω καθυστερήσεις θα θέσουν το πρόγραμμα σε "κίνδυνο".
Τελικά η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ θα γίνει σήμερα στις 6μμ με το θέμα του εκσυγχρονισμού των F-16 να είναι στη κορυφή της ατζέντας.
Στην ίδια συνεδρίαση θα συζητηθεί το θέμα της ενοικίασης, αλλά και της πιθανότητας αγοράς φρεγατών από τη Γαλλία και τέλος θα κλείσει και η συμφωνία για την υποστήριξη ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων.
Όπως όλα δείχνουν -κι ελπίζουμε- σε αυτή τη συνεδρίαση το θέμα του εκσυγχρονισμού των 85 αεροσκαφών F-16 της Π.Α. θα “κλείσει” σήμερα.

Πιθανή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ για τα F-16

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, εντός της εβδομάδας αναμένεται η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας, με σημαντικότερο θέμα την επικύρωση της συμφωνίας για το πρόγραμμα αναβάθμισης των 85 F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας.
Με τα χρονικά περιθώρια να στενεύουν ασφυκτικά, καθώς η μηνιαία παράταση που ζητήθηκε από την ελληνική πλευρά για την απάντηση στην τελευταία αμερικανική LOA λήγει στις 30 Απριλίου, τυχόν περαιτέρω καθυστερήσεις θα θέσουν το πρόγραμμα σε "κίνδυνο".
Σε κάθε περίπτωση, ο προϋπολογισμός του προγράμματος είναι δεδομένος και δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια διαπραγμάτευσης. Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί, το συνολικό κόστος θα κυμανθεί μεταξύ των €1,23 και €1,3 δισεκατομμυρίων. Σε αυτά τα ποσά συμπεριλαμβάνονται και τα κονδύλια που θα απαιτηθούν για το πρόγραμμα εν συνεχεία υποστήριξης (Follow On Support).
Παράπλευρη απώλεια  των καθυστερήσεων είναι και η πώληση των 12 F-16 Block 30, με το τίμημα των οποίων θα πληρωθεί - όπως προκαταρκτικά είχε αποφασιστεί - σημαντικό μέρος της προκαταβολής για την αναβάθμιση των άλλων δυο εκδόσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης