Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ξεκίνησε και επίσημα η παραγωγή των τουρκικών S-400

Ξεκίνησε και επίσημα η παραγωγή των τουρκικών S-400
Το ΝΑΤΟ συνεχίζει να πιέζει για την μη παράδοσή τους.
Σε άρθρο της η Hurriyet δημοσιεύει δηλώσεις του διευθυντή της  Rosoboronexport, Alexandre Miheev ο οποίος ισχυρίζεται ότι ξεκίνησε η παραγωγή των παραγγελθέντων τουρκικών πυραύλων S-400.
Σύμφωνα με όλα τα μέχρι σήμερα στοιχεία, η συμφωνία με τη Ρωσία προβλέπει την παράδοση του ρωσικού συστήματος προς το τέλος του 2019.
Παρόλ' αυτά ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Yens Stoltemberg φαίνεται να μην το βάζει κάτω, αφού σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ενόψει της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της συμμαχίας στις 27 Απριλίου, δήλωσε ότι: «Χαιρετίζω το γεγονός, ότι η Τουρκία συζητά με τις ΗΠΑ το ενδεχόμενο να αγοράσει τα αμερικανικά συστήματα Patriot και το ότι επίσης συμφώνησε να συνεργαστεί με την Ιταλία και την Γαλλία στο ζήτημα της αγοράς των δικών τους συστημάτων SAMP/T».
Ερωτηματικό παραμένει εάν η Τουρκία θα συνεχίσει να αντιστέκεται στις πιέσεις των ΗΠΑ για να μην παραλάβουν τους ρωσικούς πυραύλους, διαφορετικά δεν θα τους παραδόσουν τα αρχικά F-35 που σχεδιαζόταν να παραληφθούν μέσα στο 2018.
Σε κάθε περίπτωση, το θέμα δεν πρόκειται να λήξει άμεσα κι αν δε δούμε τους S-400 να εγκαθίστανται σε τουρκικό έδαφος, θα εξακολουθήσουμε να διατηρούμε τις αμφιβολίες μας για το εάν και κατά πόσο θα ολοκληρωθεί η παραγγελία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης