Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Σκοτσέζικο ντουζ» για την κυβέρνηση από την επίσκεψη Juncker και την «προφητεία» Τσακαλώτου για ενισχυμένη επιτήρηση

«Σκοτσέζικο ντουζ» για την κυβέρνηση από την επίσκεψη Juncker και την «προφητεία» Τσακαλώτου για ενισχυμένη επιτήρηση
«Σκοτσέζικο ντουζ» για την κυβέρνηση από την επίσκεψη Juncker και την «προφητεία» Τσακαλώτου για ενισχυμένη επιτήρηση
Ικανοποιημένοι εμφανίζονται στην κυβέρνηση κάνοντας τον απολογισμό της επίσκεψης Juncker θεωρώντας ότι ο Ευρωπαίος αξιωματούχος έδωσε πλήρη στήριξη στην κυβέρνηση, ωστόσο οι δηλώσεις Τσακαλώτου του έλληνα υπουργού Οικονομικών για αυξημένη εποπτεία θόλωσε ακόμη περισσότερο το ήδη θολό της οικονομίας. 
Μίλησε ξεκάθαρα για καθαρή έξοδο, λένε στο Μαξίμου ενώ δήλωσε ότι ποτέ δεν ήταν φανατικός οπαδός της λιτής, άκαμπτης λιτότητας.
Πάντως από το βήμα της Βουλής, ο Z.K.Juncker επισήμανε ότι «πρέπει οπωσδήποτε να ακολουθηθούν οι οικονομικές προϋπολογιστικές πολιτικές που έχουν αναληφθεί».
Επίσης, προέβη σε ηχηρή παρέμβαση αναφορικά με την κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη επισημαίνοντας ότι πρέπει οπωσδήποτε να απελευθερωθούν.
Άμεση ήταν όμως, η αντίδραση της Άγκυρας, δια στόματος του υπουργού Δικαιοσύνης της Τουρκίας, A. Gioul, ο οποίος σύμφωνα με τη Miliyet, δήλωσε:«σε καμία περίπτωση γι’ αυτήν τη σύλληψη, κανείς δεν μπορεί να δίνει εντολές στην τουρκική δικαιοσύνη».
Τα δύσκολα για τον Αλέξη Τσίπρα είναι μπροστά.
Ένα από αυτά, το οποίο είναι άμεσο, και θα ξεκαθαρίσει την επόμενη εβδομάδα είναι αν επιμείνουν όσοι βουλευτές διαφωνούν με την επίμαχη διάταξη για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια ή τελικά, θα την υπερψηφίσουν όπως έκαναν και με τη ΔΕΗ, που ναι, μεν, την κατακεραύνωναν, ωστόσο την ημέρα ψήφισης, όλοι μαζί, είπαν ένα μεγάλο ναι, στην αίθουσα του κοινοβουλίου.
Μένει, βέβαια, να φανεί την επόμενη εβδομάδα που θα έρθει στην ολομέλεια και θα ξεκαθαρίσει το τοπίο.
Γιατί, μπορεί η επίμαχη διάταξη να υποστηριχθεί από βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού, ωστόσο, αν μερίδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κρατήσει αρνητική στάση, θα δώσει για άλλη μια φορά το δικαίωμα στην Αξιωματική Αντιπολίτευση να υποστηρίξει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάψει να έχει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
Με αποσκευές, την ισχυρή στήριξη του Γιουνκερ και το υπερπλεόνασμα που κατάφερε να δημιουργήσει, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ταξιδεύει στη Σόφια, προκειμένου να παρουσιάσει στο καθοριστικό Eurogroup της Παρασκευής (27/4), τα σχέδια της χώρας για την εποχή που ακολουθεί μετά τα μνημόνια.
Ο κ. Τσακαλώτος, έδωσε το στίγμα του αναπτυξιακού σχεδίου της κυβέρνησης σε συνέντευξή του στους «Financial Times», επισημαίνοντας ότι η Αθήνα ετοιμάζει μια στρατηγική μακροπρόθεσμης ανάπτυξης, καθορίζοντας τα μεταρρυθμιστικά σχέδια για τα χρόνια μετά το πρόγραμμα στήριξης.
Σημείωσε, ότι τα σχέδια θα περιλαμβάνουν ενέργειες για την ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης, για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της Δημόσιας Διοίκησης και τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλοντος.
«Αυτό είναι το δικό μας αναπτυξιακό σχέδιο και η ιδιοκτησία του είναι σημαντική για εμάς», υπογράμμισε.
«Δεν θέλουμε να αιφνιδιάσουμε κανέναν, είτε είναι οι χρηματοπιστωτικές αγορές, είτε οι θεσμοί».
Ακόμη, ο κ. Τσακαλώτος, επιβέβαιωσε ότι η εποπτεία μετά το πρόγραμμα θα είναι αυξημένη, υπογραμμίζοντας ότι οι αποστολές μεταμνημονιακής παρακολούθησης της ΕΕ να είναι πιθανόν πιο συχνές από τις εξαμηνιαίες αξιολογήσεις που συνηθίζονται για τις χώρες που έχουν βγει από προγράμματα στήριξης.
«Πιθανόν να είναι τρεις ή τέσσερις επισκέψεις αντί για δύο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Χ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης