Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Γιατί είναι πιο ψηλός...

Γιατί είναι πιο ψηλός...
Στη ρητορεία του πρόεδρου της ΝΔ η κυβέρνηση έχει αποτύχει παντού
Τις ξεχασμένες εκλογές ανέσυρε από το συρτάρι με τα μεταχειρισμένα ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνεδρίαση των τομεαρχών του.
Το αίτημα και μαζί η πρόβλεψη των εκλογών με το σκεπτικό ότι η κυβέρνηση θα κατέρρεε υπό το βάρος της αποτυχίας της, ήταν η σημαία του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τις συμβουλές του Τάκη Θεοδωρικάκου, από την επομένη της ανάληψης της ηγεσίας της ΝΔ.
Μέχρι που έγινε ανέκδοτο ακόμη και μέσα στο κόμμα, αφού το αποδοκίμαζαν λιγότερο ή περισσότερο κομψά στα τηλεοπτικά παράθυρα οι ίδιοι οι γαλάζιοι βουλευτές, οπότε αναγκάστηκε να τις αποσύρρει.
Μαζί, για κάποιο διάστημα με τον εμπνευστή τους, ο οποίος όμως επανέκαμψε προκαλώντας ερωτηματικά για το ποιος τον στηρίζει με τέτοια επιμονή.
Στη ρητορεία του πρόεδρου της ΝΔ η κυβέρνηση έχει αποτύχει παντού: η οικονομία καταρρέει, οι φόροι είναι δυσβάστακτοι και ο κόσμος πεινάει, η καθαρή έξοδος είναι φούσκα, το υπερπλεόνασμα στάζει το αίμα των συνταξιούχων.
Στα εθνικά η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη, στην εσωτερική ασφάλεια δεν μπορούμε να περπατήσουμε στους δρόμους και μαζί διαλύει τους θεσμούς και περίπου καταργεί την δημοκρατία, αφού στήνει παντού σκευωρίες.
Η χώρα έχει ψεύτη και λαϊκιστή πρωθυπουργό που δεν μπορεί να επιβληθεί στον κυβερνητικό του εταίρο. Αν όχι κάθε μέρα παρά ημέρα ζητά την παραίτηση ή την απομάκρυνση του Τόσκα ή του Καμμένου -είναι ο αγαπημένοι του και κατά περίπτωση και κάποιου άλλου.
Είναι να απορεί κανείς γιατί δεν έχουν μεταναστεύσει και τα δέκα εκατομμύρια Έλληνες.
Τι θα κάνει ο ίδιος;
Μα θα φέρει 100 δισ. επενδύσεις σε τέσσερα χρόνια, και θα πάει την ανάπτυξη στο 4% σε μόνιμη βάση,  θα ιδιωτικοποιήσει ό,τι έχει απομείνει, από τη ΔΕΗ μέχρι τα νερά, θα κάνει outsourcing τις μισές υπηρεσίες του δημοσίου και θα απολύσει όσους έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Αφού λοιπόν τα κάνει αυτά και αποκτήσει αξιοπιστία στους εταίρους μετά από δύο χρόνια θα ζητήσει μείωση φόρων, ασφαλιστικών εισφορών και πρωτογενών πλεονασμάτων.
Και οι δανειστές θα του δώσουν ότι θέλει και μετά τα δένδρα θα ανθίσουν και πάλι και τα πουλάκια θα κελαηδούν στη δόλια χώρα μας.
Δεν χρειάζονται περισσότερο μελανά χρώματα από όσα έχει η πραγματικότητα για να καταψηφίσει κανείς τον ΣΥΡΙΖΑ.
Αν και όπως αναγνωρίζουν ακόμη και τα σοβαρά στελέχη της ΝΔ, η κατάσταση στην οικονομία δεν είναι βέβαια ρόδινη όπως επιχειρεί να την παρουσιάσει το Μέγαρο Μαξίμου αλλά ούτε και ζοφερή όπως την εμφανίζει η Πειραιώς.
Η αλήθεια, ακόμη και για εκείνους, είναι κάπου στη μέση.
Το πρόβλημα του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν είναι μόνο ότι η συνταγή του κινείται σε νεοφιλελεύθερη κατεύθυνση –που παγκοσμίως το μόνο που πέτυχε ήταν να αυξήσει στο έπακρο τις κοινωνικές ανισότητες, και στην Ευρώπη να φουντώσει το κύμα της ακροδεξιάς και του ευρωσκεπτικισμού.
Είναι επίσης ότι βασίζεται σε τόσες υποθέσεις εργασίας που είναι αδύνατο να επιβεβαιωθούν.
Στο κομβικό του σημείο πχ, τις επενδύσεις αν είναι κάποιοι να βάλλουν τα χρήματά τους γιατί να μην το κάνουν και με κυβέρνηση Τσίπρα που τον θεωρούν τον πιο αξιόπιστο μνημονιακό πρωθυπουργό που επιπλέον έχει διαχειριστεί την κοινωνκή διαμαρτυρία διατηρώντας την κοινωνική ηρεμία–το εάν αυτό συνάδει με έναν αριστερό ηγέτη είναι άλλη συζήτηση.
Το μόνο που εγγυάται δίχως επιφυλάξεις ο πρόεδρος της ΝΔ, είναι ότι θα υλοποιήσει μέχρι κεραίας τις μεταμνημονιακές δεσμεύσεις που έχει ήδη αναλάβει και τις οποίες θα αναλάβει μέχρι να κλείσει η διαπραγμάτευση η κυβέρνηση Τσίπρα –αφού όπως λέει τηρεί τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας –πχ θα κόψει κι εκείνος τις συντάξεις, θα καταργήσει το αφορολόγητο θα διατηρήσει τις ασφαλιστικές εισφορές.
Τότε όμως γιατί θα τα  καταφέρει καλύτερα για την χώρα από τον  Αλέξη Τσίπρα;
Ίσως γιατί είναι πιο ψηλός...

Σπύρος Γκουτζάνης
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης