Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανήσυχοι οι Γερμανοί βιομήχανοι για τους δασμούς σε χάλυβα και αλουμίνιο, μετά τη συνάντηση Trump - Merkel

Ανήσυχοι οι Γερμανοί βιομήχανοι για τους δασμούς σε χάλυβα και αλουμίνιο, μετά τη συνάντηση Trump - Merkel
Οι ΗΠΑ επέβαλαν δασμούς 25% για τον χάλυβα και 10% για το αλουμίνιο αλλά παρείχαν μια προσωρινή εξαίρεση στην ΕΕ μέχρι την Τρίτη 1η Μαΐου του 2018
Ανήσυχοι εμφανίζονται οι Γερμανοί βιομήχανοι σχετικά με την επιβολή δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου από τις ΗΠΑ μετά την έκβαση των συνομιλιών μεταξύ της καγκελαρίου Angela Merkel και του Αμερικανού προέδρου, Donald Trump.
Οι ΗΠΑ επέβαλαν δασμούς 25% για τον χάλυβα και 10% για το αλουμίνιο αλλά παρείχαν μια προσωρινή εξαίρεση στην ΕΕ μέχρι την Τρίτη 1η Μαΐου του 2018.
Εκείνη την ημέρα αναμένεται να αποφασίσει ο Trump, εάν θα καταστήσει μόνιμη την εν λόγω εξαίρεση, αναφέρει το Reuters.
«Λυπάμαι για το γεγονός ότι η επίσκεψη της καγκελαρίου στην Ουάσιγκτον δεν σημείωσε σημαντική πρόοδο στα κρίσιμα ζητήματα μεταξύ Γερμανίας και ΗΠΑ», δήλωσε ο Dieter Kempf, πρόεδρος του συνδέσμου βιομηχανίας BDI.
Merkel και Trump εμφάνισαν διαφορές σχετικά με το εμπόριο και το ΝΑΤΟ χθες (27/4/2018) στο Λευκό Οίκο, παρά το φιλικό και θερμό κλίμα της συνάντησης.
Κατά τη διάρκεια μιας κοινής συνέντευξης Τύπου, ο Trump αναφέρθηκε εκ νέου στις επιπτώσεις από το εμπορικό έλλειμμα της χώρας του με την ΕΕ.
Από την πλευρά της η Merkel δήλωσε ότι οποιαδήποτε απόφαση για το κατά πόσον θα απαλλάσσεται από τους δασμούς μόνιμα η ΕΕ είναι τώρα στα χέρια του Αμερικανού προέδρου.
«Οι απειλούμενοι δασμοί παραμένουν ένα σημαντικό βάρος για τις διατλαντικές σχέσεις», πρόσθεσε ο Kempf.
Εξάλλου και ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron άσκησε πιέσεις στον Trump για θέματα εμπορίου κατά τη διάρκεια της τριήμερης επίσκεψής του στις ΗΠΑ, πριν από το ταξίδι της Merkel
Ωστόσο κανείς από τους δύο Ευρωπαίους ηγέτες δεν κατάφερε να μεταπείσει τον Trump, ώστε να καταστήσει τις εξαιρέσεις μόνιμες.
«Δυστυχώς, δεν φαίνεται ότι η ΕΕ θα απαλλαγεί από τους αθέμιτους δασμούς των ΗΠΑ», δήλωσε ο Volker Treier της βιομηχανίας DIHK και των εμπορικών επιμελητηρίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης