Συνεχίζει τις προκλήσεις κατά της Ελλάδας ο Erdogan: Οι Έλληνες έκαψαν τη Σμύρνη το 1922 καθώς υποχωρούσαν

Συνεχίζει τις προκλήσεις κατά της Ελλάδας ο Erdogan: Οι Έλληνες έκαψαν τη Σμύρνη το 1922 καθώς υποχωρούσαν
Μην κοιτάτε που έχει βγει το όνομα στους Τούρκους, τα πιο μεγάλα χτυπήματα σε αυτήν την περιοχή τα έχουν κάνει αυτοί που λένε τον εαυτό τους πολιτισμένο
(upd) Συνεχίζει τις προκλήσεις κατά της Ελλάδας ο Τούρκος πρόεδρος Tayyip Erdogan χρησιμοποιώντας την ρητορική του μίσους κατά της χώρας ως μέσο ώθησης της προεκλογικής του καμπάνιας.
Με το βλέμμα στραμμένο στις πρόωρες εκλογές του Ιουνίου ο Τούρκος πρόεδρος έστρεψε για μια ακόμη φορά τα βέλη του προς την Αθήνα λέγοντας σε προεκλογική ομιλία του στη Σμύρνη, ότι «οι έλληνες έκαψαν το 1922 τη Σμύρνη καθώς υποχωρούσαν».
Μιλώντας στο εμπορικό επιμελητήριο της Σμύρνης αναφέρθηκε στην ιστορία της πόλης και συγκεκριμένα στην καταστροφή της Σμύρνης, κατηγορώντας τους Έλληνες ότι την έκαψαν.
Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη, ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε χαρακτηριστικά:
«Το μεγαλύτερο χτύπημα που δόθηκε στην κληρονομιά αυτής της ωραίας πόλης είναι από τους Έλληνες στρατιώτες που έκαψαν τη Σμύρνη, την ώρα που υποχωρούσαν. Μην κοιτάζετε που έχει βγει το όνομα στους Τούρκους. Τα πιο μεγάλα χτυπήματα σε αυτήν τη γεωγραφική περιοχή τα έχουν κάνει αυτοί που λένε τον εαυτό τους πολιτισμένο».
Ο Τούρκος πρόεδρος άφησε αιχμές και κατά του ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης kemal kilicdaroglu κατηγορώντας τον ότι είναι πραξικοπηματίας, επικρίνοντάς τον για τους 15 βουλευτές που παραχώρησε στο Καλό Κόμμα της Meral Aksener, αγνοώντας την πολιτική βούληση του λαού που τους ψήφισαν.
Πάντως, όπως φαίνεται στη μάχη για τη διεκδίκηση της νέας θητείας του στον προεδρικό θώκο επιστρατεύει και διάσημους τραγουδιστές της χώρας του.

ΝΔ: Προκλητική παραχάραξη της ιστορίας

Απαράδεκτες και προκλητικές χαρακτηρίζει η ΝΔ τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, Recep Tayyip Erdogan ότι Έλληνες στρατιώτες έκαψαν τη Σμύρνη, καθώς αποχωρούσαν.
«Η προκλητική παραχάραξη της Ιστορίας από τον Tayyip Erdogan δεν υπηρετεί αλλά υπονομεύει τις σχέσεις των δυο κρατών και των λαών μας.
Η προεκλογική περίοδος στην Τουρκία δεν είναι ούτε μπορεί να θεωρηθεί άλλοθι για τέτοιες απολύτως απαράδεκτες θέσεις», σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση και προσθέτει:
«Άλλωστε η Ιστορία έχει καταγράψει ανεξίτηλα τη διαχρονική πορεία και τη συμπεριφορά τόσο της Τουρκίας όσο και της Ελλάδας.
Και αυτό δεν αλλάζει».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS