Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χατζηδάκης (ΝΔ): Η «καθαρή έξοδος» ήταν ένα ακόμα ψέμα του Τσίπρα με πολύ κοντά ποδάρια

Χατζηδάκης (ΝΔ): Η «καθαρή έξοδος» ήταν ένα ακόμα ψέμα του Τσίπρα με πολύ κοντά ποδάρια
"O κ. Τσίπρας έχει απερίγραπτο θράσος", αναφέρει ο Κ. Χατζηδάκης
 «Η «καθαρή έξοδος» ήταν ένα ακόμα ψέμα του κ. Τσίπρα με πολύ κοντά ποδάρια», τονίζει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κ. Χατζηδάκης.
Όπως σημειώνει, «ούτε οι ίδιοι δεν πιστεύουν στην «καθαρή έξοδο».
 Πρώτα και κύρια ο κ. Τσακαλώτος, ο οποίος έχει μιλήσει για τη μεταμνημονιακή εποπτεία.
Η «καθαρή έξοδος» ήταν ένα ακόμα ψέμα του κ. Τσίπρα με πολύ κοντά ποδάρια. Άλλωστε ο κόσμος γνωρίζει ότι, ήδη, έχουν ψηφιστεί τα νέα μέτρα με περικοπή ενός μισθού για τους εργαζόμενους από τη μείωση του αφορολόγητου και περικοπή μίας έως τριών συντάξεων για τους συνταξιούχους.
Γνωρίζει ότι το υπερταμείο θα είναι εδώ για ακόμα 98 χρόνια, ενώ στις τράπεζες θα υπάρχει εποπτεία για ακόμα 35 χρόνια.
Γνωρίζει ότι έχουν υπογράψει για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% μέχρι το ΄22 και μετά 2,2% μέχρι το 2060. Όσο για το υπερπλεόνασμα του 4.1% -για το οποίο πανηγυρίζουν ανερυθρίαστα στην κυβέρνηση- αυτό το μόνο που σηματοδοτεί είναι μια πιο σφικτή θηλιά στο λαιμό της οικονομίας».
«Στραγγάλισαν την οικονομία με το υπερπλεόνασμα, λοιπόν, και την καταδίκασαν στη στασιμότητα και στο χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης της Ευρώπης. Γι΄ αυτό πανηγυρίζουν», συμπλήρωσε.
Ακόμη, ο κ. Χατζηδάκης  ανέφερε ότι «ο κ. Τσίπρας έχει απερίγραπτο θράσος, αλλά οι πολίτες δεν έχουν μνήμη χρυσόψαρου.
Ξέρουν τι έγινε αυτά τα 3 χρόνια και πώς η οικονομία αντί να πάει μπροστά πήγε πίσω», ενώ υπογράμμισε ότι «στις κρίσιμες συγκυρίες για τον τόπο έχουμε μια ελλιποβαρή κυβέρνηση».
Σε ερώτηση για τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της Κομισιόν, σημείωσε ότι «οι Ευρωπαίοι δεν φείδονται καλών λόγων» και υπογραμμίζει ότι «ακόμα και η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου άκουσε καλά λόγια από τις Βρυξέλλες».
Αναφερόμενος στο μέτωπο των επενδύσεων, ο κ. Χατζηδάκης τονίζει ότι «Νέα Δημοκρατία σημαίνει νέες δουλειές» και αναφερόμενος στην κυβέρνηση επιμένει ότι «μπορεί να έχει μια ρητορική για επενδύσεις αλλά στην πράξη εφαρμόζει μια πολιτική εχθρική απέναντι στην οικονομία και τις επενδύσεις».
Για τα Ελληνοτουρκικά, αφού σημειώνει ότι «ο κ. Erdogan και η Τουρκία πρέπει να κατανοήσουν ότι η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου», ασκεί κριτική στην κυβέρνηση ρωτώντας ρητορικά: «Εμείς απέναντι στην επιθετικότητα της Τουρκίας ποια πολιτική αντιτάσσουμε; Του κ. Καμμένου, του κ. Κουβέλη, του κ. Κοτζιά ή του κ. Τσίπρα;».
Ακόμη, για τη ΝΔ αναφέρει  ότι «προχωράει σε μια δημιουργική ανανέωση που συνδυάζει την εμπειρία των παλαιότερων στελεχών με το νέο αίμα» και επισημαίνει ότι «η ΝΔ ένα πράγμα πρέπει να αποφύγει: Το σημειωτόν», ενώ σημειώνει ότι «η ΝΔ ακόμα και αν είναι αυτοδύναμη θα επιδιώξει να σχηματίσει μια κυβέρνηση συνεργασίας με όλες τις δυνάμεις που πιστεύουν στην Ευρώπη και την κοινή λογική».
Κληθείς να απαντήσει στο «αν τον φοβίζουν οι κινήσεις που γίνονται από στελέχη που έχουν φύγει ή διαγραφεί από τη ΝΔ» ο κ. Χατζηδάκης αναφέρει πως «η ΝΔ έχει αέρα στα πανιά της. Έχουμε δημοκρατία και ο καθένας μπορεί να δοκιμάσει τις δυνάμεις του».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης