Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συρία: Σκληρές μάχες μεταξύ του καθεστώτος Assad και Κούρδων μαχητών στην ανατολική Συρία

tags :
Συρία: Σκληρές μάχες μεταξύ του καθεστώτος Assad και Κούρδων μαχητών στην ανατολική Συρία
Οι υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ κουρδικές δυνάμεις έχουν από πέρυσι καταλάβει το μεγαλύτερο μέρος των εδαφών ανατολικά του Ευφράτη
Σκληρές μάχες ανάμεσα στις δυνάμεις του καθεστώτοςAssad και τους Κούρδους, που υποστηρίζονται από την Ουάσινγκτον, ξέσπασαν σήμερα (29/4) στην ανατολική Συρία.
Όπως μετέδωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων στις συγκρούσεις σκοτώθηκαν έξι μέλη των Συριακών δυνάμεων.
Η συριακή κρατική τηλεόραση πάντως και το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσαν πως μονάδες του στρατού απελευθέρωσαν τέσσερα χωριά που βρίσκονταν υπό τον έλεγχο των Συριακών Δυνάμεων στην ανατολική όχθη του ποταμού Ευφράτη.
Οι υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ κουρδικές δυνάμεις, με αιχμή του δόρατος την κουρδική πολιτοφυλακή YPG, έχουν από πέρυσι καταλάβει το μεγαλύτερο μέρος των εδαφών ανατολικά του Ευφράτη στην επαρχία Ντέιρ Ζορ, στο πλαίσιο μιας μεγάλης εκστρατείας που ανάγκασε τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους να εγκαταλείψουν την ανατολική Συρία που συνορεύει με το Ιράκ.
Στη μέχρι τώρα εκστρατεία του κατά του Ισλαμικού Κράτους, ο συριακός στρατός μόνο σε σπάνιες περιπτώσεις είχε συγκρουσθεί με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις και είχε κρατηθεί μακριά από τις περιοχές τους ανατολικά του Ευφράτη, επικεντρώνοντας στην ανάκτηση εδαφών από μαχητές δυτικά του ποταμού 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης