Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ν. Κοτζιάς: Χωρίς την ελληνική ψυχραιμία κανείς δεν ξέρει που θα φθάναμε στο Αιγαίο λόγω της Τουρκίας

Ν. Κοτζιάς: Χωρίς την ελληνική ψυχραιμία κανείς δεν ξέρει που θα φθάναμε στο Αιγαίο λόγω της Τουρκίας
Ο εμβολισμός του ελληνικού σκάφους στα Ίμια, δεν ξέρουμε που θα οδηγούσε, εάν οι Έλληνες δεν παρέμειναν ψύχραιμοι, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών
Στη σφοδρή επιθετικότητα των Τούρκων αναφέρεται ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, στο πλαίσιο συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Ιστορίες», η οποία θα μεταδοθεί αύριο 1η Μαίου.
Όπως τόνισε ο κ. Κοτζιάς «σε μία-δύο περιπτώσεις φθάσαν οι Τούρκοι πιο κοντά (στην κόκκινη γραμμή).
Δεν την παραβιάσανε.
Όπως π.χ. η πρόκληση που έγινε στα Ίμια με τον εμβολισμό του ελληνικού σκάφους.
Αυτός ο εμβολισμός αν δεν υπήρχε ηρεμία και ψυχραιμία από την ελληνική πλευρά ουδείς ξέρει που θα οδηγούσε».
Ο εμβολισμός του ελληνικού πλοίου Γαύδος από τουρκικό σκάφος προ μηνών αλλά και η υπόθεση της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών ήταν τα δύο αποσπάσματα της συνέντευξης που μεταδόθηκαν σήμερα το βράδυ από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού.
Ο Ν. Κοτζιάς ερωτηθείς σχετικά με το επεισόδιο με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς και αν έπεσαν οι δικοί μας σε παγίδα εκεί απάντησε: «Δεν είμαι σε θέση να σας πω αν έπεσαν σε παγίδα ή ήταν σχεδιασμένο αυτό.
Ο τρόπος όμως της συμπεριφοράς δείχνει αλλαγή αντίληψης.
Δεν είναι η Τουρκία που παλαιότερα ανταλλάσαμε -εγώ έχω ένα ολόκληρο αρχείο πάνω στο γραφείο μου- τους φαντάρους που μπαίναν και συλλαμβάνονταν.
Τους χρησιμοποιεί αυτή τη στιγμή με διαφορετικό τρόπο.
Εγώ απέφυγα να μιλήσω όλο τον πρώτο καιρό για το ζήτημα διότι η δικιά μου μελέτη ήταν ότι έρχεται κάποια στιγμή που οι Τούρκοι αλλάζουν τη συμπεριφορά τους και αυτή ήταν αυτή η περίπτωση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης