Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Προς ολοκλήρωσή οδεύει η διαδικασία έκδοσης των 5 τηλεοπτικών αδειών - Γιατί απορρίφθηκε η αίτηση της Ελληνικής Τηλεοπτικής

Προς ολοκλήρωσή οδεύει η διαδικασία έκδοσης των 5 τηλεοπτικών αδειών - Γιατί απορρίφθηκε η αίτηση της Ελληνικής Τηλεοπτικής
Προς ολοκλήρωσή οδεύει η διαδικασία έκδοσης των 5 τηλεοπτικών αδειών - Γιατί απορρίφθηκε η αίτηση της Ελληνικής Τηλεοπτικής
Την προσεχή Δευτέρα 7 Μαΐου αναμένεται να καθαρογραφεί η απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) για τους πέντε προσωρινούς δικαιούχους τηλεοπτικής άδειας, γενικού περιεχομένου.
Την ίδια μέρα έχουν κληθεί οι εκπρόσωποι των πέντε τηλεοπτικών σταθμών να προσέλθουν στα γραφεία του ΕΣΡ, όπου θα συζητηθεί το θέμα αποδοχής τους ή όχι, του κοινού ελέγχου των αιτήσεών τους και από τους υπόλοιπους αιτούντες, καθώς υπάρχουν ζητήματα προσωπικών δεδομένων και εμπορικών στοιχείων που χρίζουν συγκεκριμένης αντιμετώπισης.
Στη συνέχεια θα ακολουθήσει το δεκαήμερο των ενστάσεων, από όποιον ενδιαφερόμενο επιθυμεί να καταθέσει ένσταση.
Η οριστική απόφαση για την έκδοση των αδειών θα υπάρξει μετά το πέρας και της προαναφερθείσας διαδικασίας.
Θα εκδοθεί η απόφαση και θα οριστεί η ημερομηνία όπου οι λαμβάνοντες την άδεια, θα κληθούν να πληρώσουν την πρώτη δόση από τα συνολικά 35 εκατ. ευρώ κατοχής μιας τηλεοπτικής άδειας (σ.σ. αφορά 10ετη αποπληρωμή).
 
Υπενθυμίζεται ότι τα πέντε κανάλια που έλαβαν άδεια είναι τα:

Ειδήσεις ντοτ κομ. Ανώνυμη Ραδιοτηλεοπτική και Εμπορική Εταιρεία παροχής Πληροφοριών Ενημέρωσης (ΣΚΑΪ)
Νέα Τηλεόραση Α.Ε. (StarChannel)
ALPHA Δορυφορική τηλεόραση Α.Ε. (Alpha)
Antenna TV Α.Ε. (Ant1)
Ραδιοτηλεοπτική A.E. ("E" TV)

Σύμφωνα με πληροφορίες, για τις 2 «ορφανές» άδειες ισχύει ότι προβλέπει ο νόμος και σε περίπτωση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από κάποιον επιχειρηματία, θα προκηρυχθεί εκ νέου η διαδικασία με όλα τα παρελκόμενα. Σύμφωνα με πηγές του ΕΣΡ, στόχος της Αρχής είναι η σωστή και σύντομη έκδοση των τηλεοπτικών αδειών γενικού περιεχομένου, για να ακολουθήσουν στη συνέχεια οι θεματικές άδειες.
Τέλος, όσον αφορά την Ελληνική Τηλεοπτική Α.Ε. της οποίας η αίτηση απορρίφθηκε, ο συγκεκριμένος φάκελος δεν τήρησε όσα προβλέπονται από το άρθρο 5 του ν. 3592/2007 (νόμος Ρουσόπουλου), το οποίο αναφέρει πως «οι εν λόγω μέτοχοι πρέπει να είναι πραγματικοί δικαιούχοι των οικονομικών μέσων που διέθεσαν για τη συμμετοχή τους στο κεφάλαιο της υποψήφιας εταιρείας συμπεριλαμβανομένων και των δανείων που αποκτήθηκαν από αναγνωρισμένους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς».
Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ, το Συμβούλιο δεν πείστηκε ότι ο φάκελος ήταν πλήρης, καθώς δεν μπορούσαν να δικαιολογηθούν τα ποσά που διετέθησαν από την πλευρά των μετόχων.
Να σημειωθεί ότι αύριο (4/5) Παρασκευή εκδικάζεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) η προσφυγή των καναλιών ενάντια του συγκεκριμένου διαγωνισμού και στη συνεδρίαση αναμένεται να παραστεί και ο πρόεδρος του ΕΣΡ Θανάσης Κουτρουμάνος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης