Τελευταία Νέα
Διεθνή

Suddeutsche Zeitung: Οι ελληνικές τράπεζες επιβίωσαν στο stress test

Suddeutsche Zeitung: Οι ελληνικές τράπεζες επιβίωσαν στο stress test
Το test για τις τράπεζες διεξήχθη με βάση τα στοιχεία από το τέλος του 2017 και τέθηκε στο μικροσκόπιο η κεφαλαιακή επάρκεια των πιστωτικών ιδρυμάτων σε κατάσταση ύφεσης
Στα επιτυχή stress tests των ελληνικών τραπεζών αναφέρεται η γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung μετά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων από την ΕΒΑ.
Με βάση τα αποτελέσματα της δοκιμασίας, οι τέσσερις τράπεζες  Alpha Bank, Eurobank,  Εθνική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς αποδείχθηκε, πως μπορούν να ανταπεξέλθουν σε μία νέα κατάσταση σοβαρής ύφεσης.  
Το test για τις τράπεζες διεξήχθη με βάση τα στοιχεία από το τέλος του 2017 και τέθηκε στο μικροσκόπιο η κεφαλαιακή επάρκεια των πιστωτικών ιδρυμάτων σε κατάσταση ύφεσης ενώ σήμερα η χώρα παρουσιάζει εικόνα ανάκαμψης.  
Σύμφωνα με τη δοκιμασία ακραίων καταστάσεων, η Alpha Bank θα ανταπεξέλθει καλύτερα σε μία υποτιθέμενη ύφεση με δείκτη κεφαλίου 9,7% το 2020 και υψηλότερο για τη Eurobank 6,8%, την Εθνική Τράπεζα 6,9%  και 5,9% για την Τράπεζα Πειραιώς.  
Το δημοσίευμα φιλοξενεί δήλωση του διευθύνοντος συμβούλου της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστου Μεγάλου, ότι, θα υλοποιηθούν  τα σχέδια για μεγαλύτερη κεφαλαιακή ενίσχυσης του εν λόγω πιστωτικού ιδρύματος.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης