Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Απροσδόκητη άνοδο +12,5% σημείωσαν οι εξαγωγές της χώρας, σε ετήσια βάση, τον Απρίλιο 2018

Κίνα: Απροσδόκητη άνοδο +12,5% σημείωσαν οι εξαγωγές της χώρας, σε ετήσια βάση, τον Απρίλιο 2018
Το εμπορικό ισοζύγιο της Κίνας κατέγραψε ξανά πλεόνασμα, έναντι ελλείμματος που είχε προκύψει τον προηγούμενο μήνα
Σε θετικό έδαφος επέστρεψε το εμπορικό ισοζύγιο της Κίνας για τον Απρίλιο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (8/5) στοιχεία της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων, καθώς η εξωτερική ζήτηση παρέμεινε ισχυρή παρά τις αυξημένες αμπορικές εντάσεις με τις ΗΠΑ.
Ειδικότερα, οι εξαγωγές της χώρας αυξήθηκαν κατά +12,9% σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2017, έναντι ετήσιας πτώσης της τάξεως του -2,7% που σημειώθηκε τον προηγούμενο μήνα.
Μάλιστα, τα στοιχεία για τις εξαγωγές ξεπέρασαν σε μεγάλο βαθμό τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν η άνοδος των εξαγωγών να περιοριστεί στο +7,5%.
Παράλληλα, οι εισαγωγές κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +21,5% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, έναντι ετήσιας ανόδου +14,4% τον προηγούμενο μήνα, και έναντι προβλέψεων για άνοδο +15,5%.
Ως εκ τούτου, το εμπορικό πλεόνασμα της χώρας διαμορφώθηκε στα 28,78 δισ. δολ. έναντι ελλείμματος της τάξεως του 4,98 τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι οικονομολόγοι που ερωτήθηκαν από τη Wall Street Journal ανέμεναν πλεόνασμα ύψους 27,5 δισ. δολ.
Παρά την άνοδο των εξαγωγών, οι αναλυτές εκτιμούν ότι αναμένεται να σημειωθεί πτώση κατά τους επόμενους μήνες, καθώς οι αυξημένες εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας ενδέχεται να ανάγκασαν ορισμένες κινεζικές εταιρείες να επιταχύνουν τις αποσταλές των προϊόντων τους, αν αναμονή υψηλότερων δασμών από την Ουάσιγκτον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης