Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ποιο έθνος είχε τη μεγαλύτερη συμβολή στη νίκη κατά των Ναζί

Ποιο έθνος είχε τη μεγαλύτερη συμβολή στη νίκη κατά των Ναζί
Ποιο έθνος είχε τη μεγαλύτερη συμβολή στη νίκη κατά των Ναζί
Η Ημέρα της νίκης στην Ευρώπη, σηματοδοτεί την ημέρα που η ναζιστική Γερμανία παραδόθηκε στους συμμάχους τον Μάιο του 1945.
Όπως σημειώνει ο Niall McCarthy του Statista, εξακολουθεί να υπάρχει διαμάχη ανάμεσα στις νεότερες γενιές σχετικά με το ποιο έθνος διαδραμάτισε τον σημαντικότερο ρόλο στην μίκη κατά των Γερμανών κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
Η Σοβιετική Ένωση είχε αναμφισβήτητα τις μεγαλύτερες ανθρώπινες απώλειες καθώς το 25% του συνόλου του σοβιετικού πληθυσμού σκοτώθηκε ή τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
Συνολικά, υπολογίζεται ότι 27 εκατομμύρια Σοβιετικοί σκοτώθηκαν.
Οι ΗΠΑ είχαν μόλις 400.000 ανθρώπινες απώλειες (συμπεριλαμβανομένου του πολέμου στον Ειρηνικό) ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο είχε περίπου 384.000  ανθρώπινες απώλειες(συμπεριλαμβανομένων και των θανάτων σε μάχη με την Ιαπωνία).
Παρά τις τεράστιες σοβιετικές απώλειες, ορισμένοι πιστεύουν ότι η αποφασιστική συμβολή τους στην πολεμική προσπάθεια κατά των δυνάμεων του Άξονα ήταν εφικτή μόνο μέσω των όπλων που τους είχαν δώσει το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ.
Άλλοι επισημαίνουν ότι η ρωσική εφευρετικότητα, η βιομηχανική δυναμικότητα και ο καινοτόμος στρατιωτικός εξοπλισμός όπως το άρμα μάχης T-34 ήταν οι κύριοι λόγοι για τους οποίους οι σύμμαχοι κέρδισαν τον πόλεμο.
Κάποιοι λένε ότι οι βομβαρδισμοί της αμερικανικής και της βρετανικής στρατιωτικής αεροπορίας κατέστρεψαν την ικανότητα της Γερμανίας να διεξάγει αποτελεσματικά στρατιωτικές επιχιερήσεις, προσφέροντας τη μεγαλύτερη συμβολή στη νίκη.
Ο οργανισμός YouGov διεξήγαγε δημοσκόπηση για να μάθει τι σκέφτεται η τρέχουσα γενιά.

Infographic: Who Did The Most To Defeat The Nazis?  | Statista

Θα βρείτε περισσότερα infographics στο Statista
Στο Ηνωμένο Βασίλειο, μια σαφής πλειοψηφία 50% εκτιμά ότι η Βρετανία είχε τη μεγαλύτερη συμβολή στη νίκη, ενώ στις Ηνωμένες Πολιτείες, το 47% υποστηρίζει ότι η νίκη οφείλεται στις αμερικανικές ένοπλες.
Στη Γαλλία, το 56% λένε ότι ήταν οι Αμερικανοί, το 7% οι Βρετανοί και το 22% οι Ρώσοι.
Στη Γερμανία, το 34% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι οι ΗΠΑ διαδραμάτισαν τον σημαντικότερο ρόλο στην νίκη, το 22% λέει ότι ήταν οι Ρώσοι και το 7% λέει ότι η Βρετανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης