Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bostic (Fed): Η αβεβαιότητα γύρω από το εμπόριο πλήττει τις επενδύσεις

Bostic (Fed): Η αβεβαιότητα γύρω από το εμπόριο πλήττει τις επενδύσεις
Η αβεβαιότητα γύρω από τις εμπορικές πολιτικές του Trump είναι ο «πιο προφανής κίνδυνος» που αντιμετωπίζει η οικονομία των ΗΠΑ, δήλωσε ο πρόεδρος της Fed της Ατλάντα, Raphael Bostic
Η αβεβαιότητα γύρω από τις εμπορικές πολιτικές του αμερικανού προέδρου, Donald Trump, είναι ο «πιο προφανής κίνδυνος» που αντιμετωπίζει η οικονομία των ΗΠΑ και μπορεί να αποτρέψει τις επιχειρήσεις από επενδύσεις, δήλωσε σήμερα (9/5/2018) ο πρόεδρος της Federal Reserve της Ατλάντα, Raphael Bostic.
Σε μια από τις πιο σοβαρές κριτικές της Fed για τις εμπορικές τακτικές του Λευκού Οίκου, ο Bostic τόνισε ότι συνομιλίες που είχε στην περιφέρειά του με στελέχη επιχειρήσεων, του ενίσχυσαν την πεποίθηση ότι οι καθυστερημένες επενδύσεις λόγω εμπορικών κινδύνων ενδέχεται να μετριάσουν την προσδοκώμενη επίδραση από τις πρόσφατες περικοπές στον εταιρικό φόρο.
Όπως τόνισε ο Bostic, η «αισιοδοξία σχετικά με τη φορολογική πολιτική στις αρχές του έτους έχει πλέον αντικατασταθεί σχεδόν εξ ολοκλήρου από την αβεβαιότητα γύρω από τους προτεινόμενους δασμούς και τις ανησυχίες για έναν εμπορικό πόλεμο».
«Έχω την αίσθηση ότι προς το παρόν, πολλές επιχειρήσεις μπορεί να ανταποκρίνονται στην αυξημένη αβεβαιότητα, μένοντας στο περιθώριο σε σχέση με νέα σχέδια κεφαλαιουχικών δαπανών», δήλωσε ο αξιωματούχος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.
Ο ίδιος είπε επίσης ότι δεν φαίνεται ότι οι καταναλωτές αυξάνουν δραματικά τις δαπάνες τους μετά την πρόσφατη περικοπή του φόρου εισοδήματος.
Ο Bostic δήλωσε πρόσφατα ότι τα επιτόκια θα πρέπει να αυξηθούν δύο ακόμη φορές το 2018.
Ο επικεφαλής της Fed της Ατλάντα τόνισε ότι ο πληθωρισμός μπορεί να ξεπεράσει τον στόχο της Fed για 2% και να παραμείνει εκεί «για λίγο», κάτι που δεν θα θεωρηθεί επείγον πρόβλημα, δεδομένου του μεγάλου διαστήματος κατά το οποίο βρισκόταν κάτω από το επίπεδο αυτό, όπως είπε ο ίδιος, προειδοποιώντας, ωστόσο, ότι οι πιέσεις στις τιμές μπορεί να εντείνονται.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης