Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Στο 1,8% υποχώρησε ο ετήσιος πληθωρισμός για τον Απρίλιο 2018 - Κατώτερος των εκτιμήσεων

Κίνα: Στο 1,8% υποχώρησε ο ετήσιος πληθωρισμός για τον Απρίλιο 2018 - Κατώτερος των εκτιμήσεων
Σε σύγκριση με τον Μάρτιο 2018, ο δείκτης τιμών καταναλωτή υποχώρησε κατά 0,2%
Υποχώρηση για δεύτερο συνεχόμενο μήνα σημείωσε ο ετήσιος πληθωρισμός στην Κίνα, σύμφωνα με τα σημερινά (10/5) στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, καθώς οι φθνότερες τιμές του χοιρινού κρέατος οδήγησαν τον πληθωρισμό των τροφίμων χαμηλότερα.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή της Κίνας αυξήθηκε κατά 1,8% σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2017, έναντι ετήσιας αύξησης 2,1% τον Μάρτιο 2018, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν ο ετήσιος πληθωρισμός να ενισχυθεί κατά 1,9%.
Η αύξηση στις τιμές των τροφίμων διαμορφώθηκε στο 0,7% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, έναντι ετήσιας αύξησης της τάξεως του 2,1% τον Μάρτιο, ενώ η ετήσια αύξηση στις τιμές των μη εδώδιμων προϊόντων παρέμεινε αμετάβλητη στο 2,1%.
Σε ότι αφορά τον δείκτη τιμών παραγωγού, αυτός αυξήθηκε κατά 3,4% τον Απρίλιο, καταγράφοντας άνοδο μετά από πέντε συνεχόμενους μήνες επιβράδυνσης, ενώ τον προηγούμενο μήνα η ετήσιας άνοδος είχε διαμορφωθεί στο 3,4%.
Παράλληλα, σε μηνιαία βάση, ο δείκτης τιμών παραγωγού υποχώρησε κατά 0,2%, ποσοστό πτώσης που είχε σημειώσει και κατά τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης