Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Αύξηση 0,2% στις τιμές καταναλωτή τον Απρίλιο 2018

ΗΠΑ: Αύξηση 0,2% στις τιμές καταναλωτή τον Απρίλιο 2018
Αύξηση μικρότερη από την αναμενόμενη κατέγραψαν τον Απρίλιο του 2018 οι τιμές καταναλωτή των ΗΠΑ
Αύξηση μικρότερη από την αναμενόμενη κατέγραψαν τον Απρίλιο του 2018 οι τιμές καταναλωτή των ΗΠΑ, καθώς το αυξανόμενο κόστος για τη βενζίνη αντισταθμίστηκε από μια συγκράτηση των τιμών στην υγειονομική περίθαλψη.
Ειδικότερα, το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε σήμερα (10/5/2018) ότι ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή (CPI) σημείωσε άνοδο 0,2%, έναντι αύξησης 0,1% του Μαρτίου.
Στους 12 μήνες έως τον Απρίλιο, ο CPI αυξήθηκε κατά 2,5%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Φεβρουάριο του 2017, μετά από άνοδο 2,4% τον Μάρτιο.
Εξαιρουμένων των ευμετάβλητων τιμών των τροφίμων και της ενέργειας, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,1%, μετά από δύο συνεχόμενες μηνιαίες αυξήσεις κατά 0,2%.
Ο δομικός CPI αυξήθηκε κατά 2,1% σε ετήσια βάση τον Απρίλιο, όσο και τον Μάρτιο.
Από την πλευρά τους, οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή θα αυξανόταν κατά 0,3% τον Απρίλιο και ο δομικός δείκτης τιμών καταναλωτή κατά 0,2%.
Ο δείκτης τιμών για δαπάνες προσωπικής κατανάλωσης (PCE), ο προτιμώμενος δείκτης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) για τον πληθωρισμό, σημείωσε ετήσια άνοδο 1,9% τον Μάρτιο του 2018, σύμφωνα με διαφορετική έκθεση του υπουργείου Εμπορίου.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης