Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδοπούλου (ΑΝΕΛ): Δεν ταυτιστήκαμε ποτέ ιδεολογικά με τον ΣΥΡΙΖΑ - Συνεργαστήκαμε λόγω μνημονίου

Παπαδοπούλου (ΑΝΕΛ): Δεν ταυτιστήκαμε ποτέ ιδεολογικά με τον ΣΥΡΙΖΑ - Συνεργαστήκαμε λόγω μνημονίου
«Ο λόγος για τον οποίο τα δύο κόμματα συνεργαστήκαμε είναι η έξοδος από το μνημονιακό καθεστώς, που επιτυγχάνεται εφέτος, και η πάταξη της διαπλοκής και της διαφθοράς»
Τη θέση τους από τον ΣΥΡΙΖΑ διαχωρίζουν ξεκάθαρα οι ΑΝΕΛ με αφορμή και την ψηφοφορία για το νομοσχέδιο σχετικά με την αναδοχή παιδιών.
«Είναι γνωστό ότι τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης, οι ΑΝΕΛ και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ταυτίστηκαν ποτέ ιδεολογικά.
Ο λόγος για τον οποίο τα δύο κόμματα συνεργαστήκαμε είναι η έξοδος από το μνημονιακό καθεστώς, που επιτυγχάνεται εφέτος, και η πάταξη της διαπλοκής και της διαφθοράς» δήλωσε σήμερα (10/5/2018) η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μανταλένα Παπαδοπούλου.
Αναφερόμενη στη δήλωση του βουλευτή των ΑΝΕΛ, κ. Κατσίκη, σχετικά με την αναδοχή των παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, η κ. Παπαδοπούλου απάντησε ότι «ο τρόπος με τον οποίο εκφράστηκε ο βουλευτής μας είχε ένα προσωπικό χαρακτήρα.
Τα επιχειρήματά του για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια ήταν καθαρά προσωπικά.
Τέτοιου είδους επιχειρήματα δεν τέθηκαν ποτέ στις συσκέψεις των οργάνων του κόμματος.
Ο εισηγητής εκ μέρους των ΑΝ.ΕΛ ήταν ο Λαζαρίδης ο οποίος ανέπτυξε την επιχειρηματολογία του κόμματος για το ζήτημα, η οποία βεβαίως ήταν ενάντια στο συγκεκριμένο άρθρο του νομοσχεδίου».
Σχετικά με την επιστολή βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να παραπεμφθεί ο κ. Κατσίκης στην επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, η ίδια δήλωσε ότι ο χειρισμός του ζητήματος είναι αρμοδιότητα του Προέδρου της Βουλής.
Παράλληλα, η κ. Παπαδοπούλου χαρακτήρισε άκαιρες τις αντιπαραθέσεις μεταξύ βουλευτών των ΑΝΕΛ και του ΣΥΡΙΖΑ «σε αυτή τη φάση, κατά την οποία εκείνο που προέχει είναι η έξοδος από το μνημονιακό καθεστώς, η ρύθμιση του χρέους και η επόμενη ημέρα στην οικονομία».
Ερωτηθείσα «αν υπάρχει ενόχληση των ΑΝΕΛ για το πολιτικό φλερτ του ΣΥΡΙΖΑ με την Κεντροαριστερά για την επόμενη ημέρα» είπε ότι «είναι γεγονός ότι εκφράζονται απόψεις εκατέρωθεν και γίνεται συζήτηση σε όλα τα κόμματα για την επόμενη ημέρα.
Αυτό που έδεσε αυτή την κυβέρνηση και μας ένωσε και είναι ιεραρχικά πρώτο στις προτεραιότητές μας είναι να επιτευχθεί ή έξοδος από το μνημονιακό καθεστώς.
Τις ιδεολογικές διαφορές τις είχαμε, τις έχουμε και τις διατηρούμε, αλλά προέχει η προσήλωσή μας για το κλείσιμο της τέταρτης αξιολόγησης, και τον τρόπο με τον οποίο θα ρυθμιστεί το χρέος σε σχέση με τη ρήτρα ανάπτυξης, το λεγόμενο γαλλικό "κλειδί", που πρώτοι οι ΑΝΕΛ είχαμε προτείνει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης