Τελευταία Νέα
Πολιτική

Angelov (FYROM): Σε κρίσιμο στάδιο οι διαπραγματεύσεις για τις διαφορές στο ονοματολογικό

Angelov (FYROM): Σε κρίσιμο στάδιο οι διαπραγματεύσεις για τις διαφορές στο ονοματολογικό
«Παραμένουν βασικές διαφορές όσον αφορά την επιμονή της Ελλάδας για την αλλαγή του Συντάγματός μας και το πεδίο χρήσης του ονόματος», τονίζει ο επικεφαλής του Γραφείου Διασύνδεσης της ΠΓΔΜ στην Αθήνα, Darko Angelov
«Η συνάντηση  Dimitrov και Κοτζιά θα παίξει βασικό ρόλο στην προοπτική επίλυσης μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα», δηλώνει ο επικεφαλής  του Γραφείου Διασύνδεσης της ΠΓΔΜ στην Αθήνα, Darko Angelov, στα "Νέα Σαββατοκύριακο", με αφορμή τη σημερινή συνάντηση  στο Σούνιο των δυο υπουργών Εξωτερικών.
Ο ίδιος, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις για το όνομα, σημειώνει έχουν αποφέρει πρόοδο οι συναντήσεις σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών που έχουν εντατικοποιηθεί το τελευταίο διάστημα, με βασικά σημεία διαφωνίας τις συνταγματικές αλλαγές και το erga omnes.
Όπως σημειώνει «οι διαπραγματεύσεις για τις διαφορές στο ονοματολογικό βρίσκονται σε κρίσιμο στάδιο, μετά τις πολυάριθμες, εντατικές συναντήσεις μεταξύ των υπουργών Dimitrov και Κοτζιά, οι οποίοι συναντιούνται ξανά, μόλις μια εβδομάδα μετά την προηγούμενη συνάντησή τους.
Προσθέτει ότι «όπως δήλωσε ο υπουργός Dimitrov κατά την προηγούμενη περίοδο σημειώθηκε πρόοδος σε αρκετές πτυχές μια πιθανής λύσης», αν και « παραμένουν βασικές διαφορές όσον αφορά την επιμονή της Ελλάδας για την αλλαγή του Συντάγματός μας και το πεδίο χρήσης του ονόματος».
«Έχουμε εισέλθει σε μια πολύ κρίσιμη φάση και η συνάντηση των δύο υπουργών, αυτήν τη φορά με την παρουσία του ειδικού διαμεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς, θα παίξει βασικό ρόλο στην προοπτική επίλυσης μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα», καταλήγει ο Darko Angelov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης