Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βήμα αποκλιμάκωσης στην εμπορική ένταση με την Κίνα – Ο Trump αίρει τις κυρώσεις σε βάρος της ΖΤΕ

Βήμα αποκλιμάκωσης στην εμπορική ένταση με την Κίνα – Ο Trump αίρει τις κυρώσεις σε βάρος της ΖΤΕ
ο Αμερικανός πρόεδρος κάνει γνωστό, πως ζήτησε από το υπουργείο Εμπορίου να συνδράμει την κινεζική εταιρεία, ώστε να επιστρέψει γρήγορα στις επιχειρηματικές της δραστηριότητες στις ΗΠΑ
Ως κίνηση «καλής θέλησης» θεωρείται η απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump να προσφέρει βοήθεια στην κινεζική εταιρεία τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού ZTE, λίγες ημέρες πριν από τις υψηλού επιπέδου εμπορικές συνομιλίες με το Πεκίνο.   
Σε μήνυμά του στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος κάνει γνωστό, πως ζήτησε από το υπουργείο Εμπορίου να συνδράμει την κινεζική εταιρεία, ώστε να επιστρέψει γρήγορα στις επιχειρηματικές της δραστηριότητες στις ΗΠΑ.
Η ΖΤΕ είχε ανακοινώσει, πως αναστέλλει τη λειτουργία βασικών της επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, μεταξύ των οποίων και η παραγωγή σε εργοστάσια, μετά την απαγόρευση που είχε επιβάλει ο Trump σε αμερικανικές εταιρείες να της πωλούν υλικά.
Η κίνηση αυτή του Trump ενισχύει το έργο Κινέζων  και Αμερικανών αξιωματούχους να προετοιμαστούν για συνομιλίες στην Ουάσινγκτον με τον κορυφαίο εμπορικό εκπρόσωπο της Κίνας Liu He, προκειμένου να επιτευχθεί μία αποκλιμάκωση στις εμπορικές εντάσεις μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου.
Στις εμπορικές συνομιλίες στο Πεκίνο στις αρχές του Μαΐου του 2018, η Κίνα ζήτησε από τις ΗΠΑ ν’ άρουν τις βαρύτατες κυρώσεις στη ΖΤΕ.
Η απόφαση του Trump θα μπορούσε να έχει σημαντικό αντίκτυπο στις μετοχές αμερικανικών εταιρειών, όπως η Acacia Communications και η Oclaro Inc, οι οποίες είδαν τις τιμές των μετοχών τους να υποχωρούν όταν οι αμερικανικές εταιρείες απαγορεύονταν να πωλούν προϊόντα στη ZTE.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης