Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Παρά την ονοματολογία…υπάρχει άτυπο deal μεταξύ Μιχαηλίδη και Μυλωνά για την θέση του CEO στην Εθνική τράπεζα

Παρά την ονοματολογία…υπάρχει άτυπο deal μεταξύ Μιχαηλίδη και Μυλωνά για την θέση του CEO στην Εθνική τράπεζα
Υποψήφιοι για την Εθνική τράπεζα είναι πολλοί και οι δυνητικοί ακόμη περισσότεροι - Όμως όπως φαίνεται το δίδυμο Μιχαηλίδη και Μυλωνά θα αποτελέσουν την επόμενη σελίδα στην Εθνική
Με τον Λεωνίδα Φραγκιαδάκη να βρίσκεται εκτός της διοίκησης της Εθνικής τράπεζας…πολλοί σπεύδουν να προεξοφλήσουν τις εξελίξεις παρουσιάζοντας την ονοματολογία…για τους υποψηφίους μνηστήρες.
Με βάση πληροφορίες ο επόμενος μόνιμος διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής τράπεζας θα είναι ο Παύλος Μυλωνάς ο οποίος εκτελεί χρέη διευθύνοντος συμβούλου.
Γιατί;
Οι λόγοι είναι τέσσερις.
1)Φαίνεται ότι υπάρχει κάποιας μορφής deal μεταξύ του προέδρου της Εθνικής Μιχαηλίδη και τον μεταβατικού CEO Παύλου Μυλωνά.
Το deal αυτό το οποίο είναι σε γνώση του διοικητικού συμβουλίου αλλά και του ΤΧΣ θέλει μια ισχυρή διοικητική ομάδα όπου ο Μυλωνάς ο εκτελεστικός CEO και ο Μιχαηλίδης ως μη εκτελεστικός πρόεδρος σε συνεργασία με το ΔΣ θα ασκούν την διοίκηση της τράπεζας.
2)Ο SSM και το ΤΧΣ φαίνεται ότι διάκεινται θετικά στον Μυλωνά, γνωρίζει την Εθνική, είναι συνεργάσιμος, έχει συντηρητικό προφίλ, είναι αρεστός στο διοικητικό συμβούλιο.
Πλην μιας περίπτωσης, στο Διοικητικό Συμβούλιο απολαμβάνει της στήριξης.
3)Μεγάλο μέρος των στελεχών της Εθνικής στο εσωτερικό βλέπουν θετικά την παραμονή του Μυλωνά ως διευθύνοντα συμβούλου στην τράπεζα.
4)Στο παρελθόν η κυβέρνηση είχε συναινέσει ώστε ο Μυλωνάς να αναλάβει την Εθνική όταν η κυβέρνηση επεξεργαζόταν το σχέδιο αποπομπής Φραγκιαδάκη.
Τότε ο Μυλωνάς ευνοήθηκε από το συντηρητικό του προφίλ και δεν πήρε το ρίσκο καθώς δεν ήθελε να στιγματιστεί ότι έπαιξε ρόλο στην απομάκρυνση Φραγκιαδάκη.
Το σχέδιο αυτό εκείνη την περίοδο ατόνησε και χρειάστηκαν να περάσουν πολλοί μήνες…ώστε τελικώς ο Φραγκιαδάκης να απομακρυνθεί από την Εθνική με αιτία τις κόντρες με το διοικητικό συμβούλιο και τον βασικό μέτοχο.

Υποψήφιοι για την Εθνική τράπεζα είναι πολλοί και οι δυνητικοί ακόμη περισσότεροι.
Όμως όπως φαίνεται το δίδυμο Μιχαηλίδη και Μυλωνά θα αποτελέσουν την επόμενη σελίδα στην Εθνική τράπεζα.
Επίσης πληροφορούμαστε ότι οι άλλοι επίδοξοι μνηστήρες από το εσωτερικό της Εθνικής θα αποσύρουν το ενδιαφέρον τους και θα συστρατευθούν με τον Μυλωνά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης