Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρούγκαλος για Σκοπιανό: Ανοιχτά ακόμα το erga omnes και η συνταγματική αναθεώρηση – Επιμένει η ΠΓΔΜ

Κατρούγκαλος για Σκοπιανό: Ανοιχτά ακόμα το erga omnes και η συνταγματική αναθεώρηση – Επιμένει η ΠΓΔΜ
Η συμφωνία θα είναι εθνικά επωφελής και θα τύχει μεγάλης υποδοχής και αναγνώρισης στη Βουλή και στην κοινωνία είπε ο κ.Κατρούγκαλος
Η χρήση της ονομασίας erga omnes και η αναθεώρηση του Συντάγματος είναι τα θέματα που παραμένουν ανοιχτά στη διαπραγμάτευση με την ΠΓΔΜ υποστήριξε ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ, Γ. Κατρούγκαλος, ο οποίος τόνισε ότι η μπάλα πλέον βρίσκεται στην πλευρά των Σκοπιανών.
«Πρόκειται για θέματα όχι μικρά, στα οποία η πλευρά των Σκοπίων μέχρι στιγμής επιμένει.
 Η μπάλα είναι στο δικό τους γήπεδο.
Για εμάς είναι ουσιώδη ζητήματα και προϋποθέσεις για να υπάρχει λύση.
Πρέπει να γίνει η αναγκαία υποχώρηση από την άλλη πλευρά.
Θέλουμε το erga omnes για να μην υπάρχουν ουρές, που μπορούν να δημιουργήσουν μελλοντικά προοπτικές αλυτρωτισμού και θέλουμε την αναθεώρηση του Συντάγματος για να είναι η λύση μόνιμη, άρα και τα δύο είναι αναγκαία, αν και κατά κάποιον τρόπο ανταποκρίνονται σε διαφορετικές ανάγκες της διαπραγμάτευσης» τόνισε μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 Fm ο κ.Κατρούγκαλος.
Όσον αφορά την τύχη που θα έχει στη Βουλή μια συμφωνία με την ΠΓΔΜ ο κ.Κατρούγκαλος είπε ότι «επειδή η συμφωνία είναι προφανές ότι θα είναι εθνικά επωφελής και στη Βουλή και στην κοινωνία θα τύχει μεγάλης υποδοχής και αναγνώρισης».
Σχετικά με την πορεία της τέταρτης αξιολόγησης, ο κ.Κατρούγκαλος είπε ότι «έχουν μείνει μία σειρά από προαπαιτούμενα» που όμως δεν πολιτική δυσκολία, όπως στο παρελθόν, αλλά τεχνικές δυσκολίες».
«Δεν φαίνεται να υπάρχει αμφιβολία σε κανέναν στην Ευρώπη για τα τεράστια βήματα που έχει κάνει η χώρα μας και για το ότι έρχεται το τέλος των προγραμμάτων και μάλιστα με μία καθαρή έξοδο» τόνισε ο κ.Κατρούγκαλος, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ζητήσει προληπτική γραμμή στήριξης «ακριβώς γιατί θέλουμε την καθαρή έξοδο, να έχουμε τα χέρια μας ελεύθερα και να ξανακερδίσουμε εκείνο το κομμάτι της δημοκρατικής μας κυριαρχίας που χάσαμε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης