Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Putin εγκαινίασε την γέφυρα που ενώνει την Ρωσία με την Κριμαία - «Είναι ιστορική μέρα»

Ο Putin εγκαινίασε την γέφυρα που ενώνει την Ρωσία με την Κριμαία - «Είναι ιστορική μέρα»
Ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin, οδηγώντας ένα φορτηγό μάρκας Kamaz, διέσχισε σήμερα την γέφυρα της Κριμαίας
Τη γέφυρα της Κριμαίας, που ενώνει τη Ρωσία με τη χερσόνησο της Κριμαίας και χαρακτηρίζεται ως η γέφυρα της χιλιετίας στην ιστορία της Ρωσίας διέσχισε ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin.
Το φορτηγό, με οδηγό τον Putin τον οποίο συνόδευε ο επικεφαλής του έργου κατασκευής της γέφυρας, τέθηκε επικεφαλής της πομπής αυτοκινήτων και μηχανημάτων που είχαν χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή της γέφυρας.
Η αυτοκινητοπομπή, αποτελούμενη από 36 οχήματα, ξεκίνησε από την πλευρά της Ρωσίας, διανύοντας 19 χιλιόμετρα της γέφυρας, για να φθάσει στο έδαφος της Κριμαίας μετά από περίπου 20 λεπτά.
Μόλις έφθασε, ο Putin κατέβηκε από το φορτηγό και απηύθυνε χαιρετισμό σε όλους όσοι είχαν συμμετάσχει στην κατασκευή της γέφυρας και είχαν συγκεντρωθεί για να γιορτάσουν τα εγκαίνιά της με μια συναυλία στην οποία συμμετείχαν γνωστοί Ρώσοι ερμηνευτές.
«Ειλικρινά σας συγχαίρω όλους επ’ ευκαιρία αυτής της εορταστικής και ιστορικής ημέρας.
Και είναι ιστορική επειδή σε διάφορες ιστορικές περιόδους, ακόμη από την εποχή του τσάρου, ο κόσμος οραματίζονταν να χτιστεί μια τέτοια γέφυρα, στη συνεχεία η ιδέα επανήλθε την δεκαετία του 1930, του 1940 του 1950 και να που χάρη στη δική σας δουλειά, στο δικό σας ταλέντο, το έργο, το θαύμα αυτό, ολοκληρώθηκε» είπε ο Putin απευθυνόμενος σε όλους όσοι είχαν συμμετάσχει στην κατασκευή της γέφυρας.
Ο Ρώσος πρόεδρος είπε επίσης ότι οι αρμόδιοι για την κατασκευή του έργου αυτού «έθεσαν το κρατικό συμφέρον υπεράνω των προσωπικών και ομαδικών συμφερόντων» και πως «η γέφυρα αυτή θα κάνει ακόμη πιο ελκυστική την Κριμαία και τη Σεβαστούπολη.
Ο πρόεδρος Putin στον σύντομο χαιρετισμό του στην τοποθεσία Κέρτς, κατέληξε λέγοντας: «Συγχαίρω όλους εσάς και σας εύχομαι νέες επιτυχίες.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ!
Είσαστε οι καλύτεροι άνθρωποι, οι καλύτεροι οικοδόμοι».
Η κατασκευή της γέφυρας ολοκληρώθηκε έξι μήνες πριν την προβλεπόμενη ημερομηνία του χρονοδιαγράμματος.
Με απόφαση του υπουργείου Μεταφορών από αύριο, θα δοθεί στην κυκλοφορία η γέφυρα της Κριμαίας, την οποία θα μπορούν να διασχίζουν επιβατικά αυτοκίνητα και λεωφορεία, ενώ η διέλευση των φορτηγών θα ξεκινήσει το φθινόπωρο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης