Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουβέλης: Θα συνεχιστεί η επιθετική ρητορική της Τουρκίας - Στόχος είναι να βρεθεί κοντά στην κυπριακή ΑΟΖ

Κουβέλης: Θα συνεχιστεί η επιθετική ρητορική της Τουρκίας - Στόχος είναι να βρεθεί κοντά στην κυπριακή ΑΟΖ
Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Φώτης Κουβέλης, τόνισε ότι η Ελλάδα θα υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα
Την εκτίμηση ότι η επιθετική ρητορική της Άγκυρας θα συνεχιστεί καθώς απώτερος στόχος του Recep Tayyip Erdogan είναι η Τουρκία να βρεθεί κοντά στην ευρύτερη περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ.
«Ο Erdogan θα συνεχίσει την επιθετική ρητορική διότι πιστεύει ότι έτσι θα μπορέσει να ανοίξει ένα πεδίο διαπραγμάτευσης, επιδιώκοντας να βρεθεί κοντά η Τουρκία στην ευρύτερη περιοχή της Κυπριακής ΑΟΖ» δήλωσε μιλώντας σε στελέχη των ενόπλων δυνάμεων κατά την επίσκεψη του στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας στη Λάρισα.
Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας είπε ότι η επιθετική ρητορική της Τουρκίας, οι παραβιάσεις, αλλά και η παράνομη συμπεριφορά της γειτονικής χώρας, διαμορφώνουν την «ιδιαίτερη συνθήκη ενίσχυσης του αποτρεπτικού μηχανισμού της χώρας», ενώ αναφέρθηκε στην προώθηση της αναβάθμισης των F-16, αλλά και στο έμψυχο δυναμικό των ενόπλων δυνάμεων.
Παράλληλα, έστειλε το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα.
«Η χώρα μας είναι μια ειρηνική χώρα που θέλει την προαγωγή της συνεργασίας και της ειρηνικής συνύπαρξης με τις άλλες χώρες.
Ταυτόχρονα δηλώνουμε πως είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, όπως αυτά με σαφήνεια καταγράφονται και ορίζονται και από την συνθήκη της Λωζάνης και από την συνθήκη των Παρισίων, άλλα και συνολικά από το διεθνές δίκαιο» τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράνομη η κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Μεταξύ άλλων ο κ. Κουβέλης σε δηλώσεις που έκανε αναφέρθηκε και στην υπόθεση των δύο στρατιωτικών που βρίσκονται στις φυλακές της Αδριανούπολης, υποστηρίζοντας πως «οι δύο στρατιωτικοί κρατούνται παράνομα στις φυλακές υψίστης ασφαλείας».
Τόνισε δε, πως εντείνονται οι προσπάθειες της κυβέρνησης σε διπλωματικό επίπεδο.
«Είναι μια απαράδεκτη συμπεριφορά που προσβάλει το διεθνές δίκαιο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουβέλης για να συμπληρώσει ότι «η Τουρκία ενέταξε στην πολιτική της ένα περιστατικό το οποίο θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί με μια απλή συνεννόηση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης