Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: O μουσουλμανικός κόσμος πρέπει να στηρίξει τους Παλαιστίνιους στη Γάζα

Erdogan: O μουσουλμανικός κόσμος πρέπει να στηρίξει τους Παλαιστίνιους στη Γάζα
Έκκληση στον μουσουλμανικό κόσμο να στηρίξει τους Παλαιστίνιους απέναντι στην «ωμότητα» του Ισραήλ, απηύθυνε ο Recep Tayyip Erdogan
Έκκληση στον μουσουλμανικό κόσμο να στηρίξει τους Παλαιστίνιους απέναντι στην «ωμότητα», όπως δήλωσε, του Ισραήλ στη Γάζα, απηύθυνε σήμερα (18/5/2018) ο πρόεδρος της Τουρκίας, Recep Tayyip Erdogan, και κατήγγειλε τόσο τις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και τα Ηνωμένα Έθνη για το θάνατο δεκάδων διαδηλωτών.
Απευθυνόμενος σε χιλιάδες υποστηρικτές του, ο Erdogan κάλεσε τους μουσουλμάνους να επιδείξουν αλληλεγγύη και τόνισε ότι τα Ηνωμένα Έθνη έχουν απολέσει τη νομιμότητά τους καθώς δεν κατάφεραν να ορθώσουν το ανάστημά τους απέναντι στις ΗΠΑ.
«Αν ο μουσουλμανικός κόσμος αντισταθεί στις ωμότητες στη Γάζα, το θράσος του Ισραήλ δεν θα κρατήσει», επεσήμανε.
Τα Ηνωμένα Έθνη, που απέτυχαν να κάνουν αποτελεσματικά βήματα απέναντι στις ΗΠΑ, υπέστησαν άλλο ένα πλήγμα στην ήδη φθαρμένη νομιμότητά τους», συνέχισε ο τούρκος πρόεδρος.
Από την πλευρά του, ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός, Rami Hamdallah, είπε στο συγκεντρωμένο πλήθος ότι ο κόσμος πρέπει να δράσει.
«Καλούμε τη διεθνή κοινότητα να παρέμβει αμέσως για να προστατεύσει τον λαό μας και να αναγκάσει το Ισραήλ να λογοδοτήσει για τις πράξεις του», δήλωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης