Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Pence για το Μακεδονικό – Λευκός Οίκος: Ιστορική ευκαιρία για επίλυση

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Pence για το Μακεδονικό – Λευκός Οίκος: Ιστορική ευκαιρία για επίλυση
Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μ.Pence, ενθάρρυνε τον πρωθυπουργό Τσίπρα να συνεχίσει να συνεργάζεται με τον πρωθυπουργό Zaev για μια αμοιβαία αποδεκτή συμφωνία
Για μια ιστορική ευκαιρία Αθήνας και Σκοπίων για να να επιλύσουν το ονοματολογικό της πΓΔΜ κάνει λόγο ο Λευκός Οίκος, τονίζοντας ότι ο χρόνος πρέπει να ληφθεί υπόψη.
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Μ. Pence, είχε ο πρωθυπουργός, Α. Τσίπρας, το Σάββατο 19/5, για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια και ειδικότερα για τις διαπραγματεύσεις σε σχέση με το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ.
Ο κ. Τσίπρας, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, επανέλαβε στο Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ τις ελληνικές θέσεις, ενώ ο M. Pence, αναγνώρισε τις προσπάθειες  της Ελλάδας για εξεύρεση λύσης  στο ζήτημα της ΠΓΔΜ και τον καθοριστικό ρόλο της για το μέλλον της περιοχής, ενώ σημείωσε ότι στηρίζει τις προτάσεις του ειδικού διαμεσολαβητή του ΟΗΕ.

Λευκός Οίκος: Η επίλυση του ζητήματος θα προωθήσει τη σταθερότητα στην περιοχή

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος αναφέρεται ότι ο "αντιπρόεδρος Μ.Pence μίλησε σήμερα με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα για να εκφράσει την εκτίμησή του για τον ηγετικό ρόλο που έχει διαδραματίσει, μαζί με τον πρωθυπουργό της πΓΔΜ,  Ζ. Ζaev, στις προσπάθειες επίλυσης της μακρόχρονης διένεξης του ονοματολογικού.
Συμφώνησαν ότι οι δύο πλευρές έχουν μια ιστορική ευκαιρία να επιλύσουν αυτό το ζήτημα και ότι ο χρόνος πρέπει ληφθεί υπόψη".
Μάλιστα, "ο αντιπρόεδρος ενθάρρυνε τον πρωθυπουργό Τσίπρα να συνεχίσει να συνεργάζεται με τον πρωθυπουργό Zaev για μια αμοιβαία αποδεκτή συμφωνία".
"Η επίλυση αυτού του ζητήματος θα προωθήσει τη σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή", καταλήγει η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης