Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μπακογιάννη για πΓΔΜ: Mια λύση - πακέτο θα λύσει το πρόβλημα – Ενέχει κινδύνους η σαλαμοποίηση του ζητήματος

Μπακογιάννη για πΓΔΜ: Mια λύση - πακέτο θα λύσει το πρόβλημα – Ενέχει κινδύνους η σαλαμοποίηση του ζητήματος
Η Ντ. Μπακογιάννη κατηγορεί την κυβέρνηση για διγλωσσία και μικροπολιτική αντιμετώπιση του ζητήματος
«Mόνο μια λύση - πακέτο, μπορεί να λύσει το πρόβλημα και αυτό έχει πει η ΝΔ σε όλους τους τόνους» δηλώνει η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης,  Ντ. Μπακογιάννη, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα "Έθνος" της Κυριακής, αναφερόμενη στο ονοματολογικό.
Η ίδια εκτιμά ότι «η σαλαμοποίηση του ζητήματος ενέχει κινδύνους» και πως «σε κάθε περίπτωση όλοι επιθυμούμε μια βιώσιμη λύση».
Μάλιστα, η κ. Μπακογιάννη κατηγορεί την κυβέρνηση για διγλωσσία και μικροπολιτική αντιμετώπιση του ζητήματος, υποστηρίζοντας ότι δεν επιδίωξε την εθνική συνεννόηση αλλά προσπάθησε να δημιουργήσει πρόβλημα στην αντιπολίτευση.
Περαιτέρω, τονίζει ότι δεν υπάρχει καθαρή έξοδος από τα μνημόνια, καθώς η κυβέρνηση έχει δεσμεύσει τη χώρα σε υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα και «έχει δεσμευτεί σε νέες περικοπές συντάξεων και μείωση του αφορολόγητου ενώ η προσδοκία για ελάφρυνση του χρέους φαίνεται να εξανεμίζεται».
«Άρα το αφήγημα της "καθαρής εξόδου" δεν υφίσταται, υπάρχουν πολλές και δύσκολες υποχρεώσεις», συμπληρώνει η κ. Μπακογιάννη.
Ακόμη, τάσσεται υπέρ της κατάτμησης των μεγάλων περιφερειών, υπογραμμίζει ότι είναι απαραίτητη η θεσμοθέτηση της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού και αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «δεν ν γίνεται 500.000 νέοι που βρίσκονται στο εξωτερικό να μην μπορούν να αποφασίσουν για το μέλλον της χώρας τους».
Σημειώνει δε, πως οι τεχνικές δυσκολίες τις οποίες επικαλείται η κυβέρνηση δεν έχουν βάση, καθώς θα μπορούσαν να ψηφίσουν όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους.
Επιπλέον, υπογραμμίζει ότι μετά τις εκλογές στην Τουρκία «πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε τη σχέση μας με τη γείτονα με βάση τα νέα δεδομένα στην εξωτερική πολιτική της».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης