Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στις ΗΠΑ ο Ν. Κοτζιάς – Συνάντηση με τον Αμερικάνο ΥΠΕΞ, M. Pompeo – Στο τραπέζι εθνικά και διμερή θέματα

Στις ΗΠΑ ο Ν. Κοτζιάς – Συνάντηση με τον Αμερικάνο ΥΠΕΞ, M. Pompeo – Στο τραπέζι εθνικά και διμερή θέματα
Νέα τριμερής συνάντηση στις 24 – 25/5 με Dimitrov, Nimetz για το Σκοπιανό στη Νέα Υόρκη
Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και κρίσιμη συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του Mike Pompeo θα έχει σήμερα Δευτέρα 21/5 στην Ουάσινγκτον ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Κοτζιάς.
Ο κ.Κοτζιάς θα είναι ο δεύτερος ΥΠΕΞ, μετά τον Βρετανό B. Johnson, ο οποίος θα συναντηθεί με τον M. Pompeo από τη στιγμή που αυτός ανέλαβε τα καθήκοντα του ως ΥΠΕΞ των ΗΠΑ.
Στο επίκεντρο των συζητήσεων αναμένεται να βρεθούν όλα τα κρίσιμα για την Ελλάδα εθνικά θέματα, όπως το Σκοπιανό, το Κυπριακό και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις καθώς και διμερή ζητήματα συνεργασίας αλλά και θέματα περιφερειακού ενδιαφέροντος δεδομένου ότι η ανατολική Μεσόγειος είναι μια περιοχή ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για τις ΗΠΑ.
Πριν τη συνάντηση με τον Pompeo ο κ.Κοτζιάς θα συναντηθεί με τον βοηθό υπουργό Εξωτερικών, Wess Mitchell.
Αύριο Τρίτη 22/5 ο Έλληνας ΥΠΕΞ θα έχει μια ακόμα εξαιρετικά σημαντική συνάντηση με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του Προέδρου των ΗΠΑ, J. Bolton ενώ θα έχει επίσης, και επαφές με ηγετικά στελέχη των δύο Νομοθετικών Σωμάτων των ΗΠΑ, μεταξύ άλλων με τους Συμπροέδρους του "Congressional Hellenic Caucus" και της "Congressional Hellenic Israeli Alliance" (CHIA), καθώς και με εκπροσώπους της ακαδημαϊκής κοινότητας.
Την Τετάρτη 23/5 ο κ. Κοτζιάς θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη όπου θα έχει συνάντηση  με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Antonio Guterres, με τον οποίο θα συνομιλήσει εκ νέου για όλα τα κρίσιμα ανοικτά εθνικά θέματα, όσον αφορά το Κυπριακό και το Σκοπιανό
Την Πέμπτη και Παρασκευή, 24-25 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη, νέα τριμερής συνάντηση για την ονομασία της ΠΓΔΜ μεταξύ του Έλληνα ΥΠΕΞ, του ΥΠΕΞ της πΓΔΜ N. Dimitrov και του ειδικού διαμεσολαβητή του ΟΗΕ M.Nimetz.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης