Πιτσιόρλας: Τον Σεπτέμβριο 2018 θα υπάρξει πλήρης αναμόρφωση στο ελληνικό εμπορικό δίκαιο

Πιτσιόρλας: Τον Σεπτέμβριο 2018 θα υπάρξει πλήρης αναμόρφωση στο ελληνικό εμπορικό δίκαιο
Το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης θα προχωρήσει σε κατάθεση σειράς νομοσχεδίων
Την κατάθεση μιας σειράς νομοσχεδίων τα οποία θα αναμορφώσουν όλο το ελληνικό εμπορικό δίκαιο, προανήγγειλε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας, στο πλαίσιο της επεξεργασίας του σχεδίου νόμου για την τροποποίηση του ν. 3190/1955 περί Εταιρειών Περιορισμένης Ευθύνης (ΕΠΕ) στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή.
Ο κ. Πιτσιόρλας, τόνισε ότι το σχέδιο νόμου με το οποίο διευκολύνεται η ίδρυση και η λειτουργία των ΕΠΕ, αποτελεί το πρώτο μιας σειράς νομοθετημάτων που θα κατατεθούν μέχρι το φθινόπωρο και ως στόχο έχουν τη συνολική αναμόρφωση του εμπορικού δικαίου της χώρας.
Ειδικότερα, ανέφερε ότι ήδη έχει βγει στην διαβούλευση ο νόμος για τις Ανώνυμες Εταιρείες (ΑΕ) και θα ακολουθήσει νομοσχέδιο για τους μετασχηματισμούς των εταιρειών «το οποίο θα καλύψει ένα μεγάλο κενό στο ελληνικό εμπορικό δίκαιο». Επίσης, θα υπάρξει αναμόρφωση του νόμου περί ΓΕΜΗ και ενδεχομένως θα γίνουν κάποιες βελτιώσεις και στον νόμο για τα επιμελητήρια.
«Επειδή η βασική μας κατεύθυνση είναι να απλοποιήσουμε τα πράγματα και να δώσουμε στο ΓΕΜΗ έναν ρόλο πιο ουσιαστικό από αυτόν που ήδη έχει, θα κάνουμε όλες αυτές τις αλλαγές σε σύντομο χρονικό διάστημα και πιστεύουμε ότι μέχρι το φθινόπωρο θα έχουμε ολοκληρώσει» είπε ο αρμόδιος υφυπουργός.
Ο κ. Πιτσιόρλας, ανακοίνωσε ακόμη ότι μετά την ακρόαση των εμπλεκόμενων φορέων, κατά την αυριανή συνεδρίαση, θα υπάρξουν νομοτεχνικές και ευρύτερες τροποποιήσεις του νομοσχεδίου για τις ΕΠΕ, στο πνεύμα της περαιτέρω διευκόλυνσης της λειτουργίας των εταιρειών.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS