Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Συνεργασία Forthnet και ΕΛΠΕ για την παροχή τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών

Συνεργασία Forthnet και ΕΛΠΕ για την παροχή τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών
Συνεργασία Forthnet και ΕΛΠΕ για την παροχή τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών
Μία σημαντική συνεργασία υλοποιήθηκε μεταξύ της Forthnet, της εταιρείας που έφερε το internet και τη συνδρομητική τηλεόραση στην Ελλάδα και του Ομίλου Εταιριών «Ελληνικά Πετρέλαια», πρωτοπόρου περιφερειακού ενεργειακού Ομίλου και πρωταγωνιστή στις ενεργειακές εξελίξεις σε Ελλάδα και ΝΑ Ευρώπη.
Η Forthnet, αξιοποιώντας το σύγχρονο ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών της, σχεδίασε και υλοποίησε με επιτυχία το σημαντικό και τεχνολογικά σύνθετο έργο, που στοχεύει στην αποτελεσματικότερη λειτουργία και επικοινωνία όλων των κεντρικών εγκαταστάσεων των ΕΛΠΕ στην Ελλάδα, την Κύπρο και τα Βαλκάνια.
Το έργο αφορά στην κάλυψη των τηλεπικοινωνιακών αναγκών και των εννέα κεντρικών εγκαταστάσεων των Ελληνικών Πετρελαίων, εκ των οποίων τέσσερις βρίσκονται στην Ελλάδα, μία στην Κύπρο και τέσσερις στην περιοχή των Βαλκανίων.
Οπως σημειώνει η σχετική ανακοίνωση, για τη διασύνδεση και την εσωτερική επικοινωνία όλων των παραπάνω σημείων, υλοποιήθηκαν και παρέχονται πλέον υπηρεσίες MPLS VPN μέσω κυκλωμάτων οπτικής ίνας της Forthnet, πλήρως προστατευμένες, σε επίπεδο κυκλωμάτων και εξοπλισμού.
Για τα σημεία των Βαλκανίων, μάλιστα, παρέχονται υπηρεσίες International MPLS VPN, με την προστασία να παρέχεται μέσω των διεθνών διασυνδέσεων (NNI) της Forthnet σε Σόφια και Φρανκφούρτη.
Για την πρόσβαση στο Internet, έχουν υλοποιηθεί δύο απολύτως προστατευμένες υπηρεσίες υψηλής, συμμετρικής και εγγυημένης ταχύτητας στις κεντρικές εγκαταστάσεις του Ομίλου ΕΛΠΕ, σε Ασπρόπυργο και Μαρούσι, μέσω ιδιόκτητων οπτικών ινών της Forthnet.
Με σκοπό, μάλιστα, την αδιάλειπτη παροχή των υπηρεσιών, η λύση παρέχεται με οπτικά κυκλώματα διπλής όδευσης και διπλής εισαγωγής ενώ προστατεύονται και κακόβουλες κυβερνοεπιθέσεις, τύπου DDoS.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης