Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bank of Spain: Η Καταλονία ο μεγαλύτερος εγχώριος κίνδυνος για την οικονομία

Bank of Spain: Η Καταλονία ο μεγαλύτερος εγχώριος κίνδυνος για την οικονομία
Η πολιτική κατάσταση στην Καταλονία είναι ένας από τους κύριους εγχώριους κινδύνους για την ισπανική οικονομία, ανέφερε η Τράπεζα της Ισπανίας
Η πολιτική κατάσταση στην Καταλονία είναι ένας από τους κύριους εγχώριους κινδύνους για την ισπανική οικονομία, λόγω της αβεβαιότητας γύρω από το πώς θα εξελιχθεί η ένταση μεταξύ της Βαρκελώνης και της Μαδρίτης, επεσήμανε σήμερα (22/5/2018) η Τράπεζα της Ισπανίας (Bank of Spain).
Η κεντρική τράπεζα της Ισπανίας επισημαίνει ότι ενώ μια σημαντική άνοδος της οικονομικής αβεβαιότητας τους τελευταίους μήνες του 2017, λόγω των πολιτικών εντάσεων, κατά τη διάρκεια των οποίων χιλιάδες επιχειρήσεις μετέφεραν τη νομική τους έδρα εκτός της περιοχής, ήταν προσωρινή, εξακολουθούν να υπάρχουν ανησυχίες.
«Βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα, η τελική επίδραση αυτού του στοιχείου κινδύνου για το σύνολο της οικονομίας θα εξαρτηθεί από το μέγεθος και την επιμονή αυτού του επεισοδίου πολιτικής αβεβαιότητας», ανέφερε η τράπεζα στην ετήσια έκθεσή της.
Η κεντρική τράπεζα σημείωσε επίσης ότι ο ασθενέστερος τουριστικός τομέας - ο οποίος αντιπροσωπεύει περίπου το 11% του ισπανικού ΑΕΠ - η άνοδος του ευρώ και οι αυξήσεις στις τιμές του πετρελαίου οδηγούν σε πιο μετριοπαθείς προσδοκίες για την ανάπτυξη της οικονομίας.
Ειδικότερα, η Τράπεζα της Ισπανίας «βλέπει» την οικονομία να αναπτύσσεται κατά 2,7% φέτος, μετά από ανάπτυξη 3,1% το 2017.
Μεσοπρόθεσμα, η τράπεζα σημείωσε ότι η δυνητική ανάπτυξη βρίσκεται κάτω του 1,5%, με διαρθρωτικά όρια, όπως η υψηλή ανεργία, η γήρανση του πληθυσμού, η μειωμένη παραγωγικότητα και η περιορισμένη ανταγωνιστικότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης