Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρούγκαλος: Εκβιασμός του ΔΝΤ η προνομοθετημένη μείωση των συντάξεων από το 2019

Κατρούγκαλος: Εκβιασμός του ΔΝΤ η προνομοθετημένη μείωση των συντάξεων από το 2019
Για πρώτη φορά  στην ελληνική ιστορία έχουμε αναλυτικό αναπτυξιακό σχέδιο είπε ο κ.Κατρούγκαλος
Την θέση ότι η προνομοθετημένη μείωση των συντάξεων από το 2019 αποτελεί προϊόν εκβιασμού του ΔΝΤ διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλος.
«Έχω χρησιμοποιήσει αυτή τη σκληρή λέξη για τον απλό λόγο ότι με όλους τους δανειστές μας και με το ΔΝΤ είχαμε συμφωνήσει με τον ασφαλιστικό ότι η προσωπική διαφορά θα διατηρείτο, δεν επρόκειτο να καταργηθεί, γιατί δημοσιονομικά είχαμε υπολογίσει την παραμονή της.
Έξι μήνες μετά, όταν είχε κλείσει η πρώτη αξιολόγηση με τον ασφαλιστικό νόμο, στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης το ΔΝΤ ζήτησε την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, με το επιχείρημα ότι ο ΕΦΚΑ θα ήταν προβληματικός και ότι δεν θα πιάναμε το πλεόνασμα.
Τώρα προφανώς έχει αποδειχθεί ότι και στα δύο είχε άδικο» ανέφερε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Κατρούγκαλος, ο οποίος σχετικά με τη συζήτηση στη Βουλή υπογράμμισε πως «για πρώτη φορά στην ελληνική ιστορία έχουμε ένα αναπτυξιακό σχέδιο αναλυτικό, με συγκεκριμένες ημερομηνίες, που δείχνει πώς θέλουμε να είναι η Ελλάδα τις επόμενες δεκαετίες, όχι απλώς τον επόμενο χρόνο».
Ερωτηθείς για τις διαπραγματεύσεις όσον αφορά την ονομασία της ΠΓΔΜ ο κ.Κατρούγκαλος δήλωσε συγκρατημένα αισιόδοξος για την προοπτική συμφωνίας, καθώς, όπως είπε, «και οι δύο πλευρές - και οι δύο πρωθυπουργοί και υπουργοί Εξωτερικών - θέλουν να υπάρξει λύση και θα είναι αμοιβαία επωφελές και για τις δύο χώρες να υπάρχει λύση».
Σχετικά με την θέση των ΑΝΕΛ ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν καμία ονομασία που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία, ο κ. Κατρούγκαλος είπε πως «οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν επί του ονόματος ένα θέμα αρχής, όπως το έχουν διατυπώσει, το οποίο εμείς σεβόμαστε, γιατί εξαρχής ξέραμε ότι υπάρχουν σημαντικές ιδεολογικές διαφορές μεταξύ μας».
«Ακριβώς όμως επειδή είναι υπεύθυνος, αξιόπιστος, μπεσαλής σύμμαχος δεν πιστεύω ότι αυτή η διαφοροποίηση πρόκειται να ρίξει οποιαδήποτε σκιά σε αυτή καθεαυτή την κυβερνητική συνεργασία.
Και έχω και την προσωπική ελπίδα ότι η συμφωνία, όταν θα έλθει, θα είναι τόσο καλή, που και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μπορεί να το ξανασκεφτούν και θεωρώ ούτως ή άλλως - ανεξάρτητα της στάσης των ΑΝΕΛ - ότι θα έχει μεγαλύτερη πλειοψηφία στη Βουλή από την κυβερνητική μας πλειοψηφία» τόνισε ο κ.Κατρούγκαλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης