Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Προσβλέποντας στην επανεκλογή του, ο Τσίπρας θέλει να κάνει τη διαφορά επιλύοντας το Σκοπιανό

Reuters: Προσβλέποντας στην επανεκλογή του, ο Τσίπρας θέλει να κάνει τη διαφορά επιλύοντας το Σκοπιανό
Ο Έλληνας πρωθυπουργός επέλεξε να «ανοίξει» ένα θέμα όπου έχουν αποτύχει όλοι οι προκάτοχοι του και να αναλάβει την επίλυση του Σκοπιανού
Σε ένα γενικότερο σχέδιο του Αλέξη Τσίπρα με στόχο την επανεκλογή του εντάσσεται -όπως προκύπτει από δημοσίευμα του Reuters- η απόφαση του να ανοίξει το Σκοπιανό, την ίδια περίοδο που η χώρα ετοιμάζεται για την έξοδο από το μνημόνιο, τον Αύγουστο του 2018.
«Εάν επιτευχθεί συμφωνία θα είναι προς όφελος μας.
Θα πει "σας έβγαλα από τα μνημόνια, έλυσα το Σκοπιανό".
Με αυτό τον τρόπο θα καλύψει όλες τις απώλειες» δήλωσε στο Reuters, αξιωματούχος του ΣΥΡΙΖΑ.
Ωστόσο, όπως τονίζεται στο ίδιο δημοσίευμα, δεν αποκλείεται η προσπάθεια αυτή να γυρίσει μπούμερανγκ προεκλογικά, τη στιγμή μάλιστα που οι ψηφοφόροι έχουν υποστεί μια σειρά μέτρων λιτότητας.
«Έχοντας απομείνει περίπου 15 μήνες έως τις επόμενες εκλογές, ο 43χρονος Αριστερός ηγέτης έχει ήδη προγραμματίσει την έξοδο της Ελλάδας από το τρίτο διεθνές μνημόνιο για το φετινό καλοκαίρι, με την ελπίδα ότι θα αρχίσουν να ενισχύεται δημοσκοπικά.
Παρά το γεγονός, που η αντιπολίτευση έχει ενισχυθεί κατά 20 ποσοστιαίες μονάδες, ο Τσίπρας επέλεξε τώρα να πάει εκεί όπου απέτυχαν όλοι οι προκάτοχοί του, ανοίγοντας το Σκοπιανό» επισημαίνεται στο εν λόγω δημοσίευμα.

Ο κίνδυνος για τον ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές, η απόφαση του Τσίπρα να ανοίξει το Σκοπιανό θα μπορούσε να προκαλέσει πρόβλημα στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που λόγω των μέτρων λιτότητας τα ποσοστά του έχουν μειωθεί.
Σύμφωνα του καθηγητή Κώστα Υφαντή, ο κόσμος έχει μηδενική ανοχή σε αυτό το θέμα.
«Πρόκειται για ένα θέμα που περιλαμβάνει ιστορία και σύμβολα και... ένας συμβιβασμός είναι πολύ δύσκολος στην περίπτωση αυτή», είπε.
Εξάλλου, το Reuters επισημαίνει ότι τα ονόματα που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι η Νέα Μακεδονία, η Μακεδονία του Βαρδάρη, η Άνω Μακεδονία και πιο πρόσφατα η Μακεδονία του Ίλιντεν.
Ωστόσο τα περισσότερα ελληνικά πολιτικά κόμματα, μεταξύ των οποίων και ο κυβερνητικός εταίρος του κ. Τσίπρα, απορρίπτουν οποιαδήποτε χρήση του ονόματος Μακεδονία.
Σε κάθε περίπτωση, όμως, η επίλυση του Σκοπιανού θα μπορούσε τελικά να συμβάλει στην ενίσχυση της δημοτικότητας του Τσίπρας, δήλωσε στο Reuters, ο Κώστας Παναγόπουλος, επικεφαλής της Alco.
«Θα υπάρξουν αντιδράσεις από την αντιπολίτευση, ανεξάρτητα από το όνομα, αυτό είναι σαφές», δήλωσε ο κ. Παναγόπουλος, ενώ πρόσθεσε ότι «μακροπρόθεσμα, μια λύση, παρά τις αντιδράσεις, δεν θα μπορούσε να βλάψει τον Τσίπρα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης