Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 30/5 ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ – Καταστροφικές οι πολιτικές της κυβέρνησης

tags :
Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 30/5 ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ – Καταστροφικές οι πολιτικές της κυβέρνησης
Στις 11:00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος η απεργιακή συγκέντρωση
Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία θα προχωρήσουν την ερχόμενη Τετάρτη 30 Μαΐου ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αντιδρώντας στην πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση.
Σε ανακοίνωση της ΓΣΕΕ αναφέρεται ότι  η 24ωρη γενική απεργία και το συλλαλητήριο πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της «Κοινωνικής Συμμαχίας», σε συνεργασία με την ΑΔΕΔΥ και τους αντιπροσωπευτικούς κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς της κοινωνίας των πολιτών, που, όπως επισημαίνει, «έχουν πληγεί από τις συνεχιζόμενες καταστροφικές πολιτικές της λιτότητας, της ανεργίας, της υπερφορολόγησης».
«Η κυβέρνηση ακολουθώντας τις ίδιες καταστροφικές πολιτικές για κοινωνία και οικονομία, φορτώνει στις πλάτες μισθωτών και συνταξιούχων νέα δυσβάστακτα μέτρα.
Η συνεχής επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων πολιτών αντικατοπτρίζει μια ανεξέλεγκτα καθοδική πορεία που κάποιοι κάνουν ότι δεν την βλέπουν.
Η ΑΝΕΡΓΙΑ, η ΦΤΩΧΕΙΑ και ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ, η ακραία ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ των μόνιμων υποζυγίων – μισθωτών και συνταξιούχων, σε συνδυασμό με την ΑΠΟΡΡΥΘΜΙΣΗ της ΑΓΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, τη γενίκευση των ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ σε κατοικίες και επαγγελματική στέγη, την αποδόμηση του ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, την ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ, διαμορφώνουν ένα ζοφερό περιβάλλον όπου οι διογκούμενες ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ και ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ θεωρούνται «κανονικότητα» αναφέρει στην ανακοίνωση της η ΓΣΕΕ.
Μεταξύ άλλων η ΓΣΕΕ ζητά την άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονιακών διατάξεων που οδήγησαν στο στραγγαλισμό των συλλογικών εργατικών δικαιωμάτων και εγγυήσεων και την εμπέδωση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και ανακούφισης των ανέργων, τη διασφάλιση από το Κράτος της βιωσιμότητας και των παροχών των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης και την επαναφορά των κύριων και επικουρικών συντάξεων σε επίπεδα αξιοπρεπούς διαβίωσης καθώς και δίκαιο φορολογικό σύστημα.
Η απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης