Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεωργιάδης: Θα πάμε σε εκλογές έως τον Οκτώβριο – Κανένα πρόβλημα με τον Μητσοτάκη

Γεωργιάδης: Θα πάμε σε εκλογές έως τον Οκτώβριο – Κανένα πρόβλημα με τον Μητσοτάκη
Δεν είναι Ευαγγέλιο το μνημόνιο υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ
Την εκτίμηση πως η χώρα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές με την κάλπη να στήνεται τον προσεχή Οκτώβριο διατύπωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος διέψευσε την ύπαρξη προβλημάτων στις σχέσεις του με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκη.
Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο κ.Γεωργιάδης έκανε λόγο για καπηλεία από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ μέτρων που είχε λάβει η κυβέρνηση Σαμαρά, αναφέροντας ως παράδειγμα τη δωρεάν περίθαλψη των ανασφάλιστων στα νοσοκομεία» που ψηφίστηκε όταν αυτός ήταν επικεφαλής του υπουργείου Υγείας.
Σε ότι αφορά τα μέτρα για την μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου, ο κ.Γεωργιάδης υποστήριξε ότι εφόσον γίνουν εκλογές και η ΝΔ αναλάβει την εξουσία της χώρας, η νέα κυβέρνηση θα σεβαστεί τις συμφωνίες της χώρας.
Όπως είπε, η κυβέρνηση έως τις 21 Ιουνίου θα ψηφίσει στο νέο Μεσοπρόθεσμο την μείωση συντάξεων και αφορολόγητου, τις οποίες η ΝΔ έχει καταψηφίσει, αναφέροντας πως το κόμμα του θα επιχειρήσει να κάνει νέα διαπραγμάτευση με τους δανειστές.
«Το Μνημόνιο δεν είναι Ευαγγέλιο.
Η ΝΔ θα αλλάξει το νόμο Κατρούγκαλου σε ότι αφορά το ύψος των εισφορών, δεν μπορεί όμως, λόγω της συμφωνίας με τους δανειστές, να διαφοροποιήσει την δρομολογημένη περικοπή των συντάξεων» είπε ο κ.Γεωργιάδης, ο οποίος εκτίμησε ότι ως πιθανή ημερομηνία της διεξαγωγής των εκλογών τον Οκτώβριο.
«Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει ένα κρεσέντο παροχολογίας από την κυβέρνηση, το οποίο θα είναι χωρίς αντίκρισμα» υποστήριξε ο κ.Γεωργιάδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης