Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κυβερνητικές πηγές για Σκοπιανό: Στην πιο κρίσιμη καμπή - Υπομονή και ψυχραιμία μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής

Κυβερνητικές πηγές για Σκοπιανό: Στην πιο κρίσιμη καμπή - Υπομονή και ψυχραιμία μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής
Σύμφωνα με πληροφορίες, τρία είναι τα τελευταία σενάρια που έχουν πέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με επικρατέστερο αυτό με την ονομασία «Βόρεια Μακεδονία»
Κι ενώ όλα έδειχναν ότι οι διαπραγματεύσεις Ελλάδας Σκοπίων αναφορικά με το ονοματολογικό έχουν παγώσει, ξαφνικά από το πρωί της Δευτέρας οι εξελίξεις έρχονται καταιγιστικές στη χώρα μας και τα μηνύματα που στέλνουν από τις Βρυξέλλες Κοτζιάς και Dimitrov κάνουν λόγο για ένα βήμα πριν από την οριστική συμφωνία.
Το έργο των υπουργών Εξωτερικών τελείωσε, η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί σε επίπεδο ειδικών καθώς «τεχνικά και νομικά ζητήματα είναι αυτά που πρέπει να αντιμετωπιστούν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νίκος Κοτζιάς.
Στη συνέχεια τη σκυτάλη θα αναλάβουν οι δύο πρωθυπουργοί οι οποίοι και θα καταλήξουν στην οριστική συμφωνία.
Την ίδια στιγμή, κυβερνητικές πηγές κάνουν λόγο για σημαντική πρόοδο στις διαβουλεύσεις των δύο υπουργών Εξωτερικών, επισημαίνουν ωστόσο ότι «οι διαπραγματεύσεις δεν τελείωσαν, αντιθέτως βρίσκονται στην πιο κρίσιμη καμπή τους.
Ορισμένοι βιάζονται να πούνε χοπ, πριν ακόμη τα Σκόπια πηδήξουν το χαντάκι.
Υπομονή και ψυχραιμία μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου», σημειώνουν χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τρία είναι τα τελευταία σενάρια που έχουν πέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με επικρατέστερο αυτό με την ονομασία «Βόρεια Μακεδονία».
Η Ελλάδα δεσμεύεται να αναγνωρίσει το νέο όνομα με την κύρωση της συμφωνίας η οποία θα περάσει από τη Βουλή και με την αίρεση ότι η Ελλάδα ανά πάσα στιγμή μπορεί να σταματήσει την ευρωπαϊκή προοπτική των Σκοπίων.
Τα Σκόπια από την πλευρά τους, θα δεσμευτούν ότι θα αλλάξουν το Σύνταγμα ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα προηγηθεί σχετικό δημοψήφισμα στη χώρα.

Χρύσα Κλειτσιώτη
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης