Οικονομία

Η χειρότερη στιγμή για την Ελλάδα να βγει από το 3ο μνημόνιο λόγω Ιταλίας – Rothschild: Έκλεισε η πόρτα εξόδου στις αγορές

Η χειρότερη στιγμή για την Ελλάδα να βγει από το 3ο μνημόνιο λόγω Ιταλίας – Rothschild: Έκλεισε η πόρτα εξόδου στις αγορές
Η συγκυρία είναι ξεκάθαρο ότι κλείνει ερμητικά την πόρτα εξόδου της Ελλάδος στις αγορές, οπότε τα σχέδια για νέα έκδοση ομολόγου ενταφιάζονται.
Η χειρότερη στιγμή για την Ελλάδα να βγει από τα μνημόνια είναι η προσεχής περίοδος καθώς ενώ στις 27 Αυγούστου η χώρα θα έχει τεθεί εκτός μνημονίου στις 9 Σεπτεμβρίου ή λίγο αργότερα.... η Ιταλία θα οδηγείται στις εκλογές.
Το επικρατέστερο πολιτικό σενάριο είναι ότι η τρομοκρατία περί εξόδου της Ιταλίας από το ευρώ δεν θα επηρεάσει τους Ιταλούς και η Lega μαζί με το Κίνημα 5 Αστέρων θα ενισχυθούν περαιτέρω.
Μάλιστα οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η Lega μετά το λογικό πρόγραμμα που ανακοίνωσε πρόσφατα στο πλαίσιο της συνεργασίας με το Κίνημα 5 Αστέρων ενισχύεται και αυτό δείχνει ότι οι Ιταλοί στηρίζουν τον εθνικιστικά κινήματα.


Bigger
Είναι ξεκάθαρο ότι το πολιτικό τοπίο στην Ιταλία είναι τόσο θολό που θα προκαλεί αποσταθεροποίηση στις αγορές και ειδικά στην Ελλάδα που είναι μια ευάλωτη αγορά.
Ήδη οι συνθήκες που επικρατούν στην αγορά ομολόγων στην Ιταλία επιβεβαιώνουν ότι η πολιτική αποσταθεροποίηση βλάπτει συνολικά την εικόνα των χωρών της Νοτίου Ευρώπης.
Δεν είναι τυχαίο ότι τα ομόλογα 2 και 3 ετών σε Ιταλία, Ισπανία και Πορτογαλία έχουν καταγράψει μεγάλες απώλειες λόγω επιθετικών πωλήσεων.
Η συγκυρία είναι ξεκάθαρο ότι κλείνει ερμητικά την πόρτα εξόδου της Ελλάδος στις αγορές, οπότε τα σχέδια για νέα έκδοση ομολόγου ενταφιάζονται.
Πολλοί σπεύδουν να αναφέρουν ότι η Ελλάδα με τα 6,1 δισεκ. κεφάλαια που διαθέτει συν τα κεφάλαια που θα πάρει λόγω της 4ης αξιολόγησης από τον ESM συν τα repos που μπορεί να χρησιμοποιήσει θα έχει ρευστότητα 25-26 δισεκ. οπότε δεν θα χρειαστεί να βγει στις αγορές για 1,5 χρόνο.
Όμως η προσέγγιση αυτή είναι λάθος καθώς ενώ η Ελλάδα όντως θα επιχειρήσει να βγει από τα μνημόνια χωρίς πιστωτική γραμμή και θα υποστηριχθεί και από τις αναβαθμίσεις της ελληνικής οικονομίας στην κλίμακα ΒΒ-…ωστόσο οι αποδόσεις των ομολόγων θα δεχθούν κερδοσκοπικές επιθέσεις.
Η αγορά θα οδηγήσει τις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων σε επίπεδα που θα είναι απαγορευτικά για νέα έξοδο στις αγορές και οι διεθνείς επενδυτές θα βλέπουν μια χώρα εκτός μνημονίου με αποδόσεις ίσως και πάνω από 5% στην 10ετία από 4,80% την τρέχουσα περίοδο ενώ είχε υποχωρήσει έως το 3,62%.
Το εναλλακτικό σενάριο που εξετάζεται είναι να υπάρξει ένας μηχανισμός μια φόρμουλα ώστε η Ελλάδα να μπορεί και σε μεταγενέστερο χρόνο να ζητήσει προληπτική πιστωτική γραμμή.
Και ενώ με όρους αγοράς οι συνθήκες είναι οι χειρότερες, αυτό αποδεικνύεται και από τις προειδοποιήσεις της Rothschild που είναι ο σύμβουλος του ελληνικού δημοσίου.
Η Rothschild έχει προειδοποιήσει ότι κλείνει η πόρτα εξόδου της Ελλάδος στις αγορές και αυτό πλέον λόγω της Ιταλίας καθίσταται γεγονός.
Πάντως αξίζει αν αναφερθεί ότι συνολικά οι σύμβουλοι του ελληνικού δημοσίου έχουν προειδοποιήσει ότι έχουν κλείσει οι πόρτες των αγορών για την Ελλάδα.

Το Σκοπιανό θα αποδυναμώσει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Η αποδοχή ονόματος για την FYROM τύπου Βόρειας Μακεδονίας αποτελεί μείζονος σημασίας επικίνδυνη εξέλιξη.
Υπάρχει μια πλάνη.
Εάν συμφωνήσουν Ελλάδα και FYROM σε ένα κοινώς αποδεκτό όνομα η Ελλάδα μέσω της οικονομικής διπλωματίας θα κατακτήσει την FYROM.
Ο μύθος αυτός έχει απαντηθεί και καταρρεύσει πριν χρόνια, οι ελληνικές εταιρίες ήλεγξαν οικονομικά την FYROM αλλά η ουσία είναι ότι τα προβλήματα δεν επιλύθηκαν.
Το Σκοπιανό θα ευνοήσει μόνο τα σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή ως ανάχωμα στην ρωσική διείσδυση και δεν θα προκύψει όφελος για την Ελλάδα.
Η αποδοχή του ονόματος Μακεδονία για την FYROM από την Ελλάδα θα αποδειχθεί ιστορικό και πολιτικό λάθος.

www.bankingenws.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης