Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Teneo Intelligence: Εάν M5S και Λέγκα συμμαχήσουν, θα κερδίσουν απόλυτη πλειοψηφία - Σε κίνδυνο η παραμονή της Ιταλίας στο ευρώ

Teneo Intelligence: Εάν M5S και Λέγκα συμμαχήσουν, θα κερδίσουν απόλυτη πλειοψηφία - Σε κίνδυνο η παραμονή της Ιταλίας στο ευρώ
Ο Carlo Cottarelli δεν θα καταφέρει να λάβει ψήφος εμπιστοσύνης από τα κόμματα της Ιταλίας
Η πολιτική κρίση της Ιταλίας μπαίνει σε νέα φάση και οι νέες εκλογές θα μπορούσαν να υπονομεύσουν τόσο την παραμονή της στην ΕΕ όσο και την παραμονή της στην ευρωζώνη, επισημαίνει αναλυτής της Teneo Intelligence.
«Ο Cottarelli θα αποτύχει.
Σε αυτό το σημείο, δεν είναι σαφές το εάν κάποιο κόμμα θα στηρίξει την κυβέρνηση παρέχοντας ψήφο εμπιστοσύνης» δήλωσε στο CNBC ο Wolfango Piccoli
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Cottarelli θα παραμείνει υπηρεσιακός πρωθυπουργός, του οποίου βασική δουλειά είναι να οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές.
«Εάν επιθυμία του Ιταλού προέδρου ήταν να καθησυχάσει τις αγορές προτείνοντας έναν πρώην αξιωματούχο του ΔΝΤ, το σχέδιο του μάλλον έχει αποτύχει» πρόσθεσε.
«Νομίζω ότι υπάρχει ένας σημαντικός κίνδυνος η όλη εκλογική εκστρατεία να μετατραπεί σε κάποιο δημοψήφισμα για τη δημοσιονομική πειθαρχία που επιβάλλεται από τους κανόνες διακυβέρνησης της ευρωζώνης, το ευρώ και τον ευρύτερο ρόλο της Ιταλίας στην ευρωπαϊκή οικογένεια», δήλωσε ο Piccoli.
Επιπλέον, η Teneo πιστεύει ότι εάν το Κίνημα των Πέντε Αστέρων και η Λέγκα αποφασίσουν να συνεργαστούν, ο κίνδυνος εξόδου της Ιταλίας από την ΕΕ θα αυξηθεί και η στήριξη για το ευρώ «θα πληγεί στο εγγύς μέλλον».
«Αν αποφασίσουν να συνεργαστούν, τότε υπάρχει μια καλή πιθανότητα να εξασφαλίσουν όχι μόνο την πλειοψηφία αλλά μια συντριπτική πλειοψηφία στο νέο κοινοβούλιο, προκαλώντας όλων των ειδών των ερωτήματα για το μέλλον της ιταλικής πολιτικής και την παραμονή στο κοινό νόμισμα» επεσήμανε ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης